Winterwonderstrand: last minute feesttips aan zee

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Tine
Winterwonderstrand: last minute feesttips aan zee

Tussen kerst en nieuw uitwaaien aan zee? Je hoeft het ons maar één keer te vragen - al was het maar om de kater te verjagen. Op de agenda: de leukste last minute tips voor een feestelijk weekend in Oostende.

Upstairs hotel

Met de komst van het Upstairs Hotel mag Oostende zich het Brooklyn aan de Noordzee noemen. De zwartgeschilderde façade van het voormalige Royal Astor Hotel verbergt een belevingsconcept dat de traditionele hotelcodes doorbreekt. Om te beginnen is er het urban coole interieur, een eclectische mix van industrieel minimalisme (ruwe bakstenen muren, betonnen gietvloer en verweerd hout), een bonte verzameling brocantemeubels en verticale tuinen die voor het nodige groen zorgen.

ELLE winterwonderstrand oostende
(c) Upstairs Hotel

Hoofdattractie is de knalgele buisglijbaan die uitkomt in het amfitheater waar regelmatig live-optredens plaatsvinden. Door de entertainment-overload zou je haast vergeten dat je hier ook gewoon kunt overnachten. Upstairs Hotel telt 96 kamers van small tot extra large en een penthouse buiten categorie. Start je dag met een uitgebreid biologisch ontbijt, bestel je lunch in het soulfood-restaurant en sluit af in de cocktailbar. Sleep. Repeat.

ELLE winterwonderstrand oostende
(c) Upstairs Hotel

Prijs per overnachting vanaf 50  €, Hertstraat 15, 8400 Oostende. upstairshotel.com

Villa Wellington

ELLE winterwonderstrand oostende
(c) Villa Wellington

Villa Wellington is de ideale partylocatie om samen met familie of vrienden af te tellen naar het nieuwe jaar. Het gerenoveerde herenhuis biedt plaats aan 20 personen en heeft alles voor een zorgeloos droomverblijf. Zeven comfortabele slaapkamers met eigen badkamer? Check. Een speelzolder en slaapzaal voor de kinderen? Check.

ELLE winterwonderstrand oostende
(c) Villa Wellington

Een gezellige zitkuil, sauna en jacuzzi op het terras. Check. Een privégarage met zeven parkeerplaatsen? Check. Met zijn centrale ligging op wandelafstand van het strand en het centrum van Oostende is er dit jaar alvast geen discussie over wie bob wordt.

Wellingtonstraat 5, 8400 Oostende. Surf naar Villa Wellington voor tarieven en beschikbaarheid.

1/

Nauti

ELLE winterwonderstrand oostende
(c) Nick Decombel

Deze no-nonsense lunch- en cocktailbar opende dit jaar pas de deuren, maar kan nu al rekenen op een trouwe fanbase. En wij snappen perfect waarom. Nauti serveert een best of comfort food zonder complimenten. Kies uit vier healthy salades en vier huisgemaakte pasta's. De keuze lijkt misschien niet reuze, de porties zijn dat wel. Grote honger of een gezonde goesting zijn een must.

Hertstraat 1, 8400 Oostende

Histoires d’O

ELLE winterwonderstrand oostende
(c) Histoires d'O

Krijg je bij restaurants met zicht op zee soms het tourist trap-gevoel, dan ben je bij Histoire' d'O wel aan het juiste adres voor een portie huisgemaakte garnaalkroketten of 'tomates crevettes' met handgepelde garnalen. (Zolang de voorraad strekt.) De in bruine kroeg verpakte bistro is de hemel op aarde voor de liefhebbers van gin&tonic en andere spirits. Met meer dan 50 soorten op de kaart slaat de keuzestress onvermijdelijk toe - of heb je meteen een reden om terug te komen. Bref, een dijk van een restaurant.

ELLE winterwonderstrand oostende
(c) Histoires d'O

Albert I-promenade 53, 8400 Oostende

La Vie

ELLE oostende winterwonderstrand
(c) La Vie

Laat de termen soul food en sharing vallen en we krijgen instant honger. La Vie serveert een wereldse mix van Mexicaanse, Oosterse en op en top Belgische smaken in de vorm van tapas, sushi en social bites. In de categorie signatuurgerechten: American Spicey Burger, Thai Red Curry, Golden Korean Kimchi Ramen of  Belgian cold cuts plate.  Waarschuwing: je blijft bestellen tot je de hele kaart hebt geproefd.

Kadzandstraat 14, 8400 Oostende

2/

Winter in het park

ELLE winterwonderstrand oostende

Beleef de kerstmagie in het sprookjesachtige Leopoldpark. Denk gezellige kerstmarkt met zo'n vijftig sfeervolle kerstchalets, een drijvende schaatspiste op de vijver, live animatie en vurige spektakels. Winter in het park bundelt alle feestshizzle op één feëerieke locatie en is elke dag open tijdens de kerstvakantie.

Winter in het Park is gratis toegankelijk en loopt nog tot met zondag 6 januari 2019.

Klank- en lichtshow

ELLE winterwonderstrand oostende

De bekendste winkelstraat van Oostende laat zich opnieuw van zijn meest glorieuze kant zien. Om de feestperiode extra glans te geven, werd de Adolf Buylstraat omgetoverd tot een spectaculaire lichttunnel. Tijdens de kerstvakantie staan er dagelijks vier magische lichtshows op het programma, telkens om 16.45 uur, 17.45 uur, 18.45 uur en 19.45 uur.

Ijsberenmeeting 

Op de eerste zaterdag van het jaar vindt de grootste ijsberenmeeting van het land plaats op het strand van Oostende, ter hoogte van het Thermae Palace. Duizenden - al dan niet - ludiek verklede  yolo's trotseren regen, koude en wind om de jaarlijkse nieuwjaarsduik van hun bucketlist te kunnen afvinken. Begin 2019 met een kick start op zaterdag 5 januari vanaf 12 uur.

Schrijf je in via nieuwjaarsduik.be 

Krijg je niet genoeg van Jingle Bells? Wij bezochten de beste kerstmarkten in binnen- en buitenland.