Deze beauty producten nemen we mee op wintersport

Gepubliceerd op 18 december 2019 door Laura Stynen
Deze beauty producten nemen we mee op wintersport

De winter is in aantocht en dat betekent ook dat we op wintersport vertrekken! Haal je snowboard of skilatten maar van de zolder, want de pistes zijn officieel open.

De hele dag buiten sporten en vervolgens alle remmen los in de après-skihut: skivakantie is niet voor niets het hoogtepunt van het jaar voor velen. Omdat je er natuurlijk opperbest wil uitzien voor je knappe skileraar, is niet alleen een leuk skipak van belang, maar ook de juiste producten in je beautytas. Tijdens de extreme weersomstandigheden kan je lichaam namelijk wel wat extra zorg gebruiken. Wij zetten de essentials op een rijtje.

Gelaat

Wind en koude temperaturen maken onze huid extra gevoelig, een beetje meer aandacht kan dus geen kwaad. Hydrateer elke ochtend en avond je huid met een goede dag- en nachtcrème.

wintersport, huid, verzorging
Gelcrème voor hydratatieboost, Clinique, €36

Shop hier

Lichaam

Denk ook aan de rest van je lichaam. Een voedende body lotion is een must om aan te brengen na het douchen. Maak van de gelegenheid gebruik om je spieren los te masseren, zodat je de volgende dag weer fit op de piste verschijnt.

bodylotion huid lichaam verzorging beauty wintersport stories
Body lotion, & Other Stories, €9

Shop hier

Zonnebescherming

Het mag dan wel vijf graden onder nul zijn, de zon brandt wel degelijk. En omdat sneeuw licht weerkaatst als geen ander, is het ook tussen besneeuwde bergtoppen belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Wie gespaard wil blijven van huidveroudering en lelijke tanlines in het gezicht, kiest ook in de winter voor factor 50.

 

wintersport, shiseido, zon
Waterproof zonnebescherming met SPF 50, Shiseido, €36,90

Shop hier

Lippen

Op je lippen is je huid nog gevoeliger dan op de rest van je gelaat, dus denk ook hier aan extra bescherming. Als je niet met gebarsten of droge lippen huiswaarts wil keren, gebruik dan een voedende lippenbalsem met zonnebescherming.

lippen nuxe beauty winter
Ultra voedende en beschermende lippenbalsem, Nuxe, €11

Shop hier

On-the-go

Niet zo handig om je volledige beautycase over de piste te sleuren. Toch is bijsmeren regelmatig nodig, zeker in extreme weersomstandigheden. Deze multifunctionele crème is het geheim van veel make-upartiesten en beauty goeroe's en is ideaal om droge plekjes, lippen en handen van extra bescherming te voorzien. Stop een exemplaar in je ski-jas en je bent de hele dag gerust.

eight hour cream, bijenkorf, beauty, winter, huid
Eight Hour Cream, Elizabeth Arden, €36

Shop hier

Haar

Het is verleidelijk om je haar te wassen na het sporten, maar doe dit zeker niet elke dag. Vervang af en toe een wasbeurt door droogshampoo. Of zet gewoon je muts weer op! Met het juiste kapsel ziet je haar er ook onder een muts of skihelm nog fantastisch uit.

droogshampoo beauty moroccanoil bijenkorf
Droogshampoo voor licht haar, Moroccanoil, vanaf €13

Shop hier

Nagels

Omdat je toch de hele week je handschoenen aanhebt, is wintersport een goede gelegenheid om eens geen nagellak te dragen. Lekker gemakkelijk en het ideale moment om je nagels extra te verzorgen.

Voedende nagelcrème, Dior, €24,50

Shop hier

Handen

Ook al zitten je handen veilig in je handschoenen verpakt, wat extra verzorging kan zeker geen kwaad. Wie gemakkelijk last heeft van droge handen, vergeet dus best geen handcrème.

beauty handcrème wintersport bijenkorf
Handcrème voor actieve maar droge handen, Kiehl's, vanaf €16,50

Shop hier

Après-ski glam

Omdat dat je er op de piste toch niet altijd even flatteus uitziet, kan je dat maar beter compenseren in de après-ski. Dat doe je niet alleen met je dansmoves, maar ook met wat extra glam. Met een knallende lippenstift of een glitter eyeliner is er niemand die nog let op je onglamoureuze snowboots en verbrande neus.

fenty, make-up, wintersport
Frost Money metallic lip en eyeliners, Fenty, €34,99

Shop hier

Extra boost

Is het weer zodanig slecht dat je de skilatten een namiddagje inruilt voor gezelschapsspelletjes en warme chocomelk? Maak dan van de gelegenheid gebruik om je huid extra te verzorgen met een gezichtsmasker. Ideaal om een nieuw sheet masker te testen, want deze nemen weinig plaats in beslag in je valies.

beauty gelaat verzorging charlotte tilbury wintersport masker
Magic facial dry sheet mask, Charlotte Tilbury, €24

Shop hier