Deze items moeten in je beautybag voor wintersport

Gepubliceerd op 26 December 2018 door ELLE België
Deze items moeten in je beautybag voor wintersport

Tijd om je snowboard of ski's van de zolder te halen, want de pistes zijn open!

De hele dag buiten sporten en vervolgens alle remmen los in de après ski: wintersport is niet voor niks het hoogtepunt van het jaar voor velen. Omdat je er natuurlijk opperbest wil uitzien voor je knappe skileraars, is niet alleen een leuk skipak van belang, maar ook de juiste producten in je beautybag.

1/

Hydrateren

Wind en koude temperaturen maken onze huid extra gevoelig.  Hydrateer daarom elke ochtend en avond je huid met een goede dag- en nachtcrème. Denk ook aan een body lotion om aan te brengen na het douchen.

wintersport, huid, verzorging
gelcrème voor hydratatieboost, Clinique, €18,90

2/

Zonnebescherming

Het mag dan wel -5 graden zijn, de zon schijnt wel degelijk! En omdat sneeuw licht weerkaatst als geen ander, is het ook in de bergen belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Als je gespaard wil blijven van huidveroudering en lelijke tanlines in je gezicht, kies dan voor factor 50!

wintersport, shiseido, zon
waterproof zonnebescherming, Shiseido, €36,50

3/

Lippen

Je lippen zijn nog gevoeliger dan de rest van je gelaat dus denk ook hier aan extra bescherming. Als je niet met gebarsten of droge lippen huiswaarts wil keren, gebruik dan een hydraterende lippenbalsem met SPF. Vergeet ook niet om een extra exemplaar in je ski-jas te stoppen om tussendoor snel bij te smeren.

wintersport, beauty, bobbi brown
lippenbalsem met SPF, Bobbi Brown, €24,50

4/

Haar

Het is verleidelijk om je haar te wassen na het sporten, maar doe dit zeker niet elke dag. Vervang af en toe een wasbeurt door droogshampoo. Of zet gewoon je muts weer op! Met het juiste kapsel kan je haar er ook onder je muts glamoureus uitzien.

haar, wintersport, droogshampoo
droogshampoo, Amika, €10

5/

Handen en nagels

Omdat je toch de hele week handschoenen aanhebt, is wintersport de ideale gelegenheid om eens geen nagellak te dragen. Lekker gemakkelijk en het uitgelezen moment om je nagels extra te verzorgen! Als je gemakkelijk last hebt van droge handen, vergeet dan ook geen handcrème.

voedende nagelcrème, Dior, €23,90

6/

Après-ski glam

Omdat dat je er op de piste toch niet altijd even flatteus uitziet, kan je dat maar beter compenseren in de après-ski. Dat doe je niet alleen met je dansmoves, maar ook met wat extra glam. Met een knallende lippenstift of eyeliner is er niemand die nog let op je onglamoureuze snowboots en verbrande neus.

fenty, make-up, wintersport
Frost Money metallic lip en eyeliners, Fenty, €34,99

7/

Extra boost

Is het weer zodanig slecht dat je je skilatten een namiddagje inruilt voor gezelschapsspelletjes en warme chocomelk? Maak dan van de gelegenheid gebruik om je huid extra te verzorgen met bijvoorbeeld een gezichtsmasker.

dior, masker, wintersport
hydra life masker, Dior, €52,90

(stagiaire Laura)