15 celebs die een eetstoornis overwonnen

Geüpdatet op 21 december 2021 door ELLE België
15 celebs die een eetstoornis overwonnen Imaxtree

Deze celebs kampten ooit met een eetstoornis en praten er vrijuit over om te problematiek onder de aandacht te brengen.

Een leven in de spotlights is niet altijd even glamoureus. Niet alleen je looks, je zangkunsten en acteertalent, maar ook je lichaam wordt met argusogen bekeken. Het is dus niet verwonderlijk dat heel wat beroemdheden met een eetstoornis te maken krijgen.

Jessica Alba

Aanvankelijk wilde de Amerikaanse actrice Jessica Alba wat gewicht verliezen voor een rol. Maar dat ging goed fout, want haar lichaam werd een obsessie en ze kreeg anorexia. "Een helse periode", zo vertelde ze in interviews.  Intussen is ze moeder van drie kindjes en helemaal klaar voor Kerstmis!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Alba (@jessicaalba)

prinses Diana

Het leven van een prinses is niet altijd een sprookje. In de jaren 90 gingen geruchten de ronde dat de prinses kampte met boulimie. In haar biografie werd onthuld dat het Charles was die het probleem aanwakkerde door haar 'een beetje mollig' te noemen. Ook haar huwelijksperikelen speelden een grote rol.

Pint Embed Link

Lady Gaga

Lady Gaga onthulde enkele jaren geleden dat ze tijdens haar jeugd leed aan boulimie. De singer songwriter wilde naar eigen zeggen graag het lichaam van een dunne ballerina. Maar dat was buiten haar Italiaanse vader gerekend, die elke avond pasta met gehaktballen op tafel zette. Met songs als Born This Way wil ze haar fans aanmoedigen tot een positief zelfbeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

Troian Bellisario

Troian Bellisario, vooral gekend van haar rol als Spencer Hastings in Pretty Little Liars, leed in haar jeugdjaren aan anorexia. In 2017 maakte de Amerikaanse actrice daarover een film, genaamd Feed. Ondertussen is ze al enkele jaren gelukkig getrouwd met acteur Patrick J. Adams en de twee verwelkomden recent een tweede kindje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Troian Bellisario (@sleepinthegardn)

Lindsay Lohan

Haar modellencarrière begon toen ze amper drie jaar oud was. Enkele jaren later acteerde ze op Disney Channel en in verschillende Hollywoodfilms. Haar privéleven was iets minder glamoureus, want de actrice werd verschillende malen opgenomen voor haar eetstoornis en drugsverslaving.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lindsay Lohan (@lindsaylohan)

Zayn Malik

Niet alleen vrouwen maar ook mannen kunnen kampen met een eetstoornis. De Britse zanger Zayn Malik onthulde in zijn autobiografie dat hij in de periode bij One Direction een moeilijke relatie had met eten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zayn Malik (@zayn) op

Mary-Kate Olsen

Ook kindsterretje Mary-Kate Olsen overwon een eetstoornis. Ondertussen leeft ze buiten de spotlights en runt ze samen met haar tweelingzus Ashley de succesvolle modelabels The Row en Elizabeth & James.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mary-Kate Olsen (@marykateeolsen)

Kelly Clarkson

Popster Kelly Clarkson heeft in haar jeugdjaren afgerekend met een eetstoornis. Ondertussen is ze gelukkig getrouwd met twee kindjes en runt ze een succesvolle talkshow.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kelly Clarkson (@kellyclarkson)

Demi Lovato

De Amerikaanse actrice en zangeres kampt al jaren met gezondheidsproblemen, maar intussen lijkt het of Demi hun lichaam en al hun curves omarmd heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Demi Lovato (@ddlovato)

Lily Collins

Britse actrice Lily Collins kampte tijdens haar jeugd met een eetstoornis. Enkele jaren later speelde ze in de film To The Bone de rol van Ellen, die aan anorexia lijdt. Dat vond ze zelf niet riskant, wel de juiste manier om de ziekte onder aandacht te brengen van het grote publiek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily Collins (@lilyjcollins)

Geri Halliwell

Zangeres Geri Halliwel onthulde dat ze gedurende haar jaren als Spice Girl met boulimie kampte. Het was niemand minder dan Robbie Williams die haar aanspoorde om hulp te zoeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door geri (@therealgerihalliwell)

Hilary Duff

Ook voormalige Disneyster en actrice Hilary Duff kampte in haar jeugdjaren met een eetstoornis. In 2021 kreeg de ster haar derde kindje samen met zanger Matthew Koma.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hilary Duff (@hilaryduff)

Nicole Scherzinger

De zangeres vertelde in een interview dat ze aan boulimie leed in de periode dat ze deel uitmaakte van The Pussycat Dolls.

Zoë Kravitz

Opgroeien in de spotlights heeft ook z'n duistere kant. Zoë Kravitz, dochter van rockster Lenny Kravitz en actrice Lisa Bonet, onthulde dat ze in haar jeugd met verschillende eetstoornissen kampte. Enkele jaren geleden vertelde ze nog in een interview dat haar herstel een continue strijd is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

Evanna Lynch

De Ierse actrice Evanna Lynch, bekend van haar rol als Luna Lovegood, leed aan anorexia. De Harry Potter-actrice vertelde dat het J. K. Rowling was die haar hielp om haar eetstoornis te overwinnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Evanna Lynch (@msevylynch) op

(stagiaire Laura)