Horoscoop: dit staat je te wachten in december

Gepubliceerd op 11 december 2018 door Marie-Noëlle Vekemans en Maxine Detaellenaere
Horoscoop: dit staat je te wachten in december

Een loonsverhoging, liefdesverdriet of juist een wilde nacht met die hete bartender in de winterbar? Ontdek wat je te wachten staat in december.

1/

 • Boogschutter

Van 23 november tot 21 december.

Hoofd: Met Mars en Jupiter in je teken, twee planeten gelinkt aan het vuurteken, moet je je motor in gang steken, je verbinden en openstaan voor het onbekende. Er staan je leuke verrassingen te wachten.

Hart: Tijdens de laatste maand van het jaar staat er jou iets te wachten op liefdes -of familievlak. Blijf niet vastzitten in je routine, maar schud alles eens goed door elkaar.

 • Steenbok

Van 22 december tot 20 januari.

Hoofd: Je hoeft niet meer of minder te werken, maar doe gewoon verder zoals je bezig bent en laat je niet afleiden van je doel. Ben je geboren tussen 29 december en 2 januari, neem dan je verantwoordelijkheid op.

Hart: Venus en Mars in het waterteken vragen meer zachtheid van je, meer medeleven en tolerantie voor je partner. Ben je vrijgezel, wacht dan niet langer maar neem het heft in eigen handen.

2/

 • Waterman

Van 21 januari tot 19 februari.

Hoofd: Je optimistische stemming is terug en er liggen kansen voor het grijpen, dus ga ervoor! Ben je geboren na 26 januari? Hou originele ideeën niet voor jezelf, maar vertel ze aan je juiste mensen.

Hart: Los problemen op sentimenteel vlak op. Wees niet egoïstisch of koppig, maar stel je flexibel en tolerant op.

 • Vissen

Van 20 februari tot 20 maart.

Hoofd: De aanwezigheid van de planeet Mars in je teken geeft je fysieke energie, motivatie en gedrevenheid. Vecht voor je ideeën, handel concreet en eis waar je recht op hebt.

Hart: Venus, de planeet van de harmonie, prikkelt je libido, brengt je dichter bij je geliefde en maakt je zachter. Houd het een beetje mysterieus, maar blijf nu ook weer niet helemaal in de coulissen.

3/

 • Ram

Van 21 maart tot 20 april.

Hoofd: Jupiter en Mercurius, de planeten van geluk en mogelijkheden, staan op een goede plaats. Start met een nieuw project of een nieuwe passie. Twijfel niet, je hebt er de middelen en de ambitie voor.

Hart: Probeer deze maand open te staan voor wat je partner of je crush je wil zeggen. Vlieg niet ergens halsoverkop in, maar doe het stap voor stap, neem je tijd.

 • Stier

Van 21 april tot 21 mei.

Hoofd: Voor de veranderingen die je volgend jaar te wachten staan eraan komen, hou je best grote schoonmaak, zowel in je huis als in je gedachten.

Hart: Venus staat aan de andere kant van de zodiac en verbiedt je te apathisch te zijn in de liefde. Speel je troeven uit. Zijn er spanningen, wees dan niet te snel met het nemen van beslissingen.

 

4/

 • Tweelingen

Van 22 mei tot 21 juni.

Hoofd: Het belooft een verwarrende eindejaarsperiode te worden. Mars en Mercurius creëren problemen in je dagelijkse leven, vertroebelen je kijk op de zaken en enerveren je. Laat je niet overweldigen door de stress die de feestdagen veroorzaken.

Hart: Zorg er op liefdesvlak voor dat je wat beter weet wat je nu eigenlijk wil en wat niet. Uit deze inzichten zullen nieuwe verlangens ontspringen die je dan kan concreet maken.

 • Kreeft

Van 22 juni tot 21 juli.

Hoofd: Hou je niet bezig met onbenullige details, laat je niet van je pad afhouden. Ben je geboren tussen 28 juni en 3 juli? Las dan even een welverdiende pauze in. Ben je geboren rond 20 juli? De tijden zijn aan het veranderen, hou nog even vol.

Hart: Venus in het waterteken stimuleert je verlangens en zorgt dat het goed zit met je partner. Voor de vrijgezellen betekent dit dat je dichter bij je crush komt.

5/

 • Leeuw

Van 22 juli tot 23 augustus.

Hoofd: De zaken evolueren en je krijgt er een meer heldere kijk op, waardoor je ontspant. Jupiter, de planeet van opportuniteiten, verbreedt je horizon, wat je humeur beïnvloedt.

Hart: Op relationeel vlak kan het beter. Je bent erg gefocust op jezelf en op jouw geluk, weinig met dat van anderen, en al helemaal niet met het geluk van één iemand in het bijzonder. Vergeet niet dat liefde ook delen is.

 • Maagd

Van 24 augustus tot 23 september.

Hoofd: De planeten vallen je een beetje aan. Mercurius verstoort je werk of je communicatie en Mars maakt je gehaast.

Hart: Verlies jezelf niet in het uitgaan, maar keer terug naar wie je goed kent en van wie je houdt: je familie, je naasten en je vrienden. Je hebt veel te geven, dit is het moment ervoor.

6/

 • Weegschaal

Van 24 september tot 24 oktober.

Hoofd: Probeer niet om voor iedereen goed te doen, maar maak keuzes die het beste zijn voor jou. Ben je geboren tussen 28 september en 4 oktober? Als alles wat trager gaat is dat helemaal normaal. Ben je geboren rond 12 oktober? Stel jezelf dan gerust, alles komt goed.

Hart: Ga niet over je grenzen om tegemoet te komen aan de wensen van je partner, maar hou jezelf in balans. Wanneer je innerlijke rust hebt, zal je ook rust kunnen creëren in je omgeving.

 • Schorpioen

Van 25 oktober tot 22 november.

Hoofd:De planeet Mars, die staat voor directe actie, zorgt ervoor dat je tijdens de laatste maand van het jaar de juiste opportuniteiten vindt en dat je punten kan scoren. Het gaat hier niet over agressief zijn, maar over weten wat je wil en ervoor te zorgen dat je het krijgt.

Hart: Je voelt de invloed van Venus. Als koppel zit je op één lijn en begrijp je elkaar beter. Op familievlak voel je je ook dichter bij je familieleden. Ben je vrijgezel? Je verlangen naar liefde - en seks - stimuleert je.

Didier Blau