6 luxe make-upmerken die het waard zijn om je eindejaarspremie aan te spenderen

Gepubliceerd op 3 december 2018 door Laure Vandendaele
6 luxe make-upmerken die het waard zijn om je eindejaarspremie aan te spenderen

De producten van deze make-upmerken hebben pittige prijskaartjes, maar zijn de investering dan ook echt wel waard.

Als we de afgelopen jaren één ding over make-up leerden, is het dat goede producten niet altijd stukken van mensen hoeft te kosten.(Klik hier voor betaalbare beauty cadeautjesDrogisterijmerken zoals hebben alles in huis om jezelf van een flawless make-uplook te voorzien zonder je broek eraan te scheuren. Daartegenover staat natuurlijk ook dat we niet vies zijn van een beetje luxe en we onze make-upcollectie graag uitbreiden met professionele make-upkwasten, holy grail-waardige highlighters en lippenstiften met luxueuze hulzen.

Stel: halverwege deze maand december dropt je sympathieke werkgever een dertiende maand op je bankrekening. Daar kan je verstandige dingen mee doen, zoals pensioensparen of investeren in die reis waar je al zo lang van droomt. Of je kan die integraal opsouperen aan mooimakers van deze beautymerken. Geloof ons, ze zijn het waard.

1. Giorgio Armani Beauty

Die luxe uit de modelijnen van Giorgio Armani wordt helemaal doorgetrokken tot in de make-up van het huis. Het grote voordeel is dat een foundation of prachtige lippenstift net dat tikkeltje betaalbaarder is dan een couturejurk uit de Privé-lijn. De verpakkingen ogen chique maar ook de binnenkant van deze make-up stelt niet teleur. De foundations behoren tot de absolute top en dit najaar zijn we grote fan van 'Eyes to Kill', een romige oogschaduw met subtiele glittertjes die je in één beweging op je ooglid smeert. Perfect voor als het 's ochtends snel moet gaan. Ook de Ecstasy Shine lipcrème met hoogglanzende finish is een droom om op je lippen aan te brengen. Verder zijn ook de make-uppenselen een plezier om make-up mee aan te brengen.

armani beauty make-up luxe

 

  1. Luminous Silk Foundation, € 52,00
  2. Neo nude powder, € 65,00
  3. Ecstasy Shine Christmas 2018,  36,00
  4. Eyes to Kill 'Stellar', € 33,00

1/

2. Shiseido

De make-uplijn van Shiseido kreeg het afgelopen jaar een complete make-over. Het Japanse merk lanceerde maar liefst 22 nieuwe producten, in totaal goed voor zo'n, 135 verschillende kleuren en onderverdeeld volgens 4 texturen, dews, poeders, inks en gels. Of je nu houdt van een glossy of een mat effect op de lippen, je vindt in elke categorie je gading. De 'InnerGlow CheekPowder' in Alpen Glow was onze favoriete blush van het seizoen en met de bijzondere Dayia Fude borstel is het heerlijk poeder aanbrengen. Verder zijn we grote fan van de textuur van de Whipped Powder Blush en Aura Dew oogschaduw.

shiseido luxe make-up

1. Make-up penseel voor poeders en vloeibare foundations. Daiya Fude, € 58,60

2. InnerGlow CheekPowder in 'Alpen Glow', € 36,10

3. ModernMatte Powder Lipstick, € 28,00

4. Aura Dew in 'Solar', € 28,90

5. Minimalist Whipped Powder, € 36,50

6. Kajal Ink Artist in 'Gunjo Blue', € 23,90

7. Microliner Ink, € 22,90

2/

3. Tom Ford

"Tom Ford Cosmetics moet hét luxe cosmeticamerk van de 21ste eeuw worden.' Het zijn de woorden van Tom Ford, uitgesproken door make-upartiest Matthew Tyler. Die Meneer Ford is naast een wereldberoemd ontwerper (die al in de jaren 90 sexy écht back bracht.) ook architect, regisseur (A Single Man, Nocturnal Animals) en bezieler van een succesvolle cosmeticalijn, compleet met huidverzorgingsproducten, make-up, penselen en parfum. ‘Meneer Ford linkt zijn naam niet aan eender wat’, drukt Matthew ons op het hart. "Hij is bij elke stap van het ontwikkelingsproces betrokken en probeert alle producten persoonlijk uit." Hoewel Meneer Ford sinds zijn begindagen steevast voor kleurrijke en intense make-uplooks kiest, is hij tegenwoordig ook voor meer ingehouden looks te vinden. Als blijft ‘sensuous’ (sensueel, nvdr.) het sleutelwoord. "De Tom Ford-vrouw is sexy, stoer en deinst nergens voor terug, dat moet je ook aan haar make-up zien", zegt Matthew. Een minimum aan inspanning voor een maximaal resultaat, daar gaan we voor."

LEES OOK: 8 ultieme make-uptips volgens Tom Ford

tom ford make-up luxe

  1. Eye Quad Color in 'Photosynthesex', € 76,00
  2. Traceless Perfecting Foundation, € 75,00
  3. Glow Drops, € 43,00
  4. Boys & Girls lipsticks, € 35,00

3/

4. Charlotte Tilbury

Een bezoek aan Londen gaat steevast gepaard met een tussenstop in de boudoir boutique van Charlotte Tilbury. Met meer dan twintig jaar ervaring op de teller, kruiste make-upartiest Charlotte Tilbury onder meer de gezichtjes van Rihanna, Penelope Cruz, Cara Delevingne en Kate Moss. Die laatste mag zich trouwens de meter van Tilbury's kinderen noemen. Heel wat sterren zweren niet alleen bij de kunde van de make-up artieste, ook de producten uit haar eigen make-up- huidverzorgingslijn vallen in de smaak. Zo zweert Kim Kardashian bij 'Charlotte's Magic Cream' (€ 90,00) en neemt de realityster zelfs de meest slechte gewoonte van de excentrieke make-upster over. Kim verklapte tijdens de uitreiking van de In Style-awards dat ze wel eens - net als haar make-upheldin - met een nog opgemaakt gezicht tussen de lakens kruipt. De horror! Kim maakt de beauty-uitschuiver wel eens uit pure vermoeidheid maar bij Tilbury is het een bewuste keuze. Nadat ze haar dagmake-up verwijderd heeft, komt er immers een laagje 'nachtmake-up' op haar gezicht. Een ritueel dat ervoor zorgde dat haar echtgenoot haar nog nooit zonder make-up te zien kreeg.

Zie hieronder onze persoonlijke favorieten uit het gamma.

charlotte tilbury luxe make-up

  1. Matte lippenstift in 'Pillow Talk', € 32,00
  2. Filmstar Bronze & Glow bronzer, € 65,00
  3. Oogpotlood Rock 'N' Kohl Eye Cheat, € 25,00
  4. Mini Miracle Eye Wand, € 39,00
  5. Hollywood Flawless Filter, € 40,00

4/

5. Dolce & Gabbana Beauty

Bij ons vind je in de parfumerieën enkel de parfums van Dolce & Gabbana maar het Italiaanse huis heeft ook een volledige make-uplijn. Die kan je tijdens een tripje naar het buitenland shoppen of lekker makkelijk online bestellen. Hoe kan je aan de packaging van die liquid lipstick weerstaan?

dolce & gabbana make-up luxe

  1. Dolcissimo Matte Liquid Lip Colour, € 42,00
  2. Oogschaduw Smooth Eye Colour Quad, € 51,50
  3. Blush Of Roses Creamy Face Colour, € 46,50
  4. Nagellak The Nail Lacquer, € 24,50
  5. Shine lipstick in 'Sheer', € 31,50
  6. The Glow Bronzing Powder Sunshine, € 44,15

5/

6. Fenty Beauty

Ook de make-up van onze favoriete make-uptutorial ster Rihanna is vooralsnog niet bij ons verkrijgbaar. Gelukkig is er sephora.fr. Rihanna gooide vooral hoge ogen met haar uitgebreide collectie foundations en indrukwekkende highlighters. Speciaal voor de eindejaarsfeesten voegde de zangeres een schattige pom pom met glitters uit.

fenty beauty make-up luxe

  1. Killawatt Foil Freestyle Highlighter, € 34,99
  2. Mini Fairy Bomb Fun-sized Glittering Pom Pom, € 18,99
  3. Diamond Bomb All-Over Diamond Veil, € 36,50
  4. Pro Filter Soft Matte Longwear Foundation, € 33,50
  5. Mattemoiselle Lipstick, € 17,99