Colours of beauty: Arabische trouwmake-up

Gepubliceerd op 28 november 2018 door Laure Vandendaele Foto’s: Pierre Vachaudez
Colours of beauty: Arabische trouwmake-up

In de reeks 'Colours of Beauty' verkennen we het schoonheidsideaal over de hele wereld. Vandaag schijnen we ons licht op Arabische trouwmake-up.

De gemiddelde Vlaamse bruid wil er op haar trouwdag uiteraard op haar best uitzien, maar houdt de make-up liever subtiel. In de Arabische wereld gaat dat er wel anders aan toe. Er wordt

Make-upartieste Wassima El Morabati:"De getinte huid is gevoelig voor hyperpigmentatie - ontsierende vlekjes of kringen - vooral onder de ogen, naast de mond en neus. Wanneer deze niet met foundation weg te werken zijn, gebruik ik vooraf op de bewuste plekjes een concealer in een zalmroze tint."

Do

"Zorg ervoor dat de huid - zeker in de winter - goed gehydrateerd is voor je foundation aanbrengt. Gebruik een oogcrème, dagcrème en een primer, en sla geen enkel plekje op je gezicht over."

Don't

"Smeer geen foundation met een verkeerde ondertoon. Veel vrouwen kiezen een foundation met een roze basis terwijl hun huid een gele ondertoon heeft. Kijk naar de anders op je armen, zijn die groen dan  heb je een gele ondertoon, zijn ze eerder blauw dan heb je een product met een koele ondertoon nodig."

Goed om te weten

"Wil het gevreesde maskereffect vermijden? Match je foundation dan niet met de kleur van je gezicht maar met die van je lichaam. Bovendien lijk je zo een tikkeltje bruiner want je lichaam is altijd iets meer getint dan je gelaat."

Alle gebruikte producten zijn verkrijgbaar bij Cosmeticary in Antwerpen en Brussel.

Bekijk ook:

Colours of Beauty: make-up voor een donkere huid

Colours of Beauty: make-up voor een Aziatusche huid