Colours of beauty: wat is het verschil tussen een Amerikaanse en Europese make-uplook

Gepubliceerd op 29 november 2018 door Laure Vandendaele Foto’s: Pierre Vachaudez
Colours of beauty: wat is het verschil tussen een Amerikaanse en Europese make-uplook

In de reeks 'Colours of Beauty' verkennen we het schoonheidsideaal over de hele wereld. Vandaag belichten we het verschil tussen een Amerikaanse en een Europese make-uplook.

Lekker Amerikaans à la Kim Kardashian of liever understated zoals een chique Parisienne. Make-upartiest Nina belicht de diversiteit in beautyland en legt de grootste verschillen tussen een Europese en Amerikaanse make-uplook bloot.

Jean Rausin van Cosmeticary: "Tijdens de wintermaanden drogen de koude buitentemperaturen en de centrale verwarming binnenskamers de huid gevoelig uit. Daarnaast heeft de teint de neiging om grauwer te worden. Met deze tips behoud je die gezonde glow tot de lente zich opnieuw aankondigt."

Do en don't

"Vermijd de klassieke make-upfout en gebruik geen foundation die donkerder is dan je eigen huidskleur. Kies liever een tint die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur aanleunt en vermijd zo een sterk kleurverschil tussen je hals en je gelaat. Warm vervolgens je teint op met een matte bronzer. Maak met een grote poederkwast een 3 op je gezicht. Ga via de slapen naar je jukbeenderen en eindig op de kaaklijn. Een vleugje roze blush op de wangen zorgt voor een frisse toets."

Goed om te weten

"Iedereen heeft maar liefst drie verschillende tinten in het gelaat. Het voorhoofd is donkerder dan de wangen die op hun beurt donkerder zijn dan de hals. Stem je foundation af op de kleur van je kaaklijn en warm je hals nadien op met een bronzer."

Must have product

Concealer. Omdat je huid tijdens de wintermaanden bleker is, zijn donkere kringen beter zichtbaar. Een goede concealer die de blauwe schijn onder neutraliseert en camoufleert is dan ook een must have in je make-uptasje.