Zo brengt Elfi De Bruyn meer magie in haar leven

Gepubliceerd op 16 oktober 2018 door ELLE België
Zo brengt Elfi De Bruyn meer magie in haar leven

Elfi De Bruyn is een creatieve duizendpoot met een onverzadigbare liefde voor glitter. Ze bracht net haar vierde boek uit: een inspiratiegids vol leuke do it yourself projecten. Met een gepimpte snackbowl en vegan cocktail in de aanslag, stellen we haar enkele vragen.

Wat vinden we in het boek?

"In het boek deel ik ervaringen van mijn creatieve projecten, maar wat werkt of niet werkt, moet je zelf uitzoeken. Ik probeer in het boek geen regels te geven, daar houd ik niet van. Ga zelf aan de slag, experimenteer en have fun!"

"De projecten gaan over hele eenvoudige dingen zoals ijsblokjes, kerstballen, chocolade... Ik houd ervan om simpel aan de slag te gaan en snel resultaat te zien. Past een vaas niet in mijn interieur, dan spray ik er iets over tot het wel past! Ik wil voortdurend kunnen spelen en veranderen. Daarvoor is dit type DIY’s perfect."

elfi de bruyn, DIY, auteur
Bron: Instagram

1/

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

"Inspiratie vind ik overal. Zo had ik bijvoorbeeld een zwart-wit gestreept tapijt waarop ik gemorst had.  Toen ik het probeerde schoon te maken, werd het nog erger! Opeens zag ik dat regenboogzebrapad in Antwerpen naar aanleiding van de Antwerp Pride en dacht ik: “dat wil ik ook!” Toen heb ik de witte strepen ingekleurd en het resultaat was super. Het staat zelfs in het boek."

"Ik houd niet van dingen kopiëren, ik probeer altijd origineel te zijn. Je ziet zoveel moois online, maar ga daar zelf mee aan de slag! Zo kan je iets unieks en persoonlijks maken. Vanavond (op de boekvoorstelling) had ik iedereen gevraagd zijn eigen goodiebag te pimpen. Iedereen heeft daarvoor hetzelfde materiaal gekregen en toch zijn alle tasjes anders. Dat is juist leuk! Je kan wel eens opzij kijken en geïnspireerd raken door wat anderen doen, maar het fijne is om die input te vertalen naar iets wat je zelf mooi vindt of waar je zelf gelukkig van wordt. In mijn geval is dat veel glitter (haha)."

elfi de bruyn, DIY, auteur, workshop

2/

Je hebt al drie boeken over nail art gemaakt. Vanwaar de switch naar DIY?

"Ik ben altijd al creatief bezig geweest. Ik heb gewoon voor nail art gekozen omdat ik daar toen intensief mee bezig was. Dat was toen ook een manier om mijn creativiteit en ervaring op een bepaalde manier te kunnen bundelen. Op een zeker moment ben ik ook andere creatieve projecten beginnen delen. Uiteindelijk werd ik gevraagd voor workshops, stylings en samenwerkingen. Ik vond het een logische stap om dat ook te verwerken in een boek. En eigenlijk zit hierin hetzelfde idee. Het gaat ook over durven loslaten en durven proberen. Gewoon glitters over je leven strooien! Het lost niet altijd de problemen op maar je wordt er wel goedgezind van."

elfi de bruyn, DIY, auteur

3/

Wat doe je op dagen waarop niks lukt en je geen inspiratie hebt?

"Als je een creatieve job hebt, kan je jezelf niet van negen tot vijf pushen, dat werkt niet. Ik ben ook wel iemand die af en toe baalt dat er iets niet lukt of een mindere dag heeft. Ik heb vaak momenten waarop ik vastzit. Gelukkig heb ik twee schattige hondjes. Zij zijn echt mijn inspiratiebron, ze trekken mij naar buiten waardoor ik mijn mindset even kan veranderen. Onderweg doe ik dan inspiratie op, door gewoon te wandelen en te genieten van de zon."

elfi de bruyn, DIY, auteur
Bron: Instagram

4/

Welke boodschap hoop je dat mensen meenemen uit je boek?

"Waar die magic over gaat, is jezelf kunnen zijn. Trouw blijven aan jezelf en de keuzes die je maakt en dat op elk vlak doortrekken. Gebruik je creativiteit om je te uiten, iets te vertellen of om je eigen wereld in te duiken. Besef dat je je eigen leven zelf in handen hebt. In het boek vind je tutorials, maar het is geen handboek dat je stap voor stap moet volgen. Er staat wel uitleg bij, maar ik wil vooral mensen aanzetten om hun eigen creatieve project aan te gaan. Mislukken er dingen, dan hoort dat er gewoon bij. Soms komen daar zelfs nog leukere dingen uit voort!"

"Wat nu ook belangrijk is voor mij, is de upcycling toets. Ik weet dat glitter niet altijd even ecologisch is, maar in dit boek vind je heel wat tips over hoe we afval anders kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld nu Kerstmis eraan komt, hoop ik dat we allemaal zo duurzaam mogelijk met bruin papier of left-overs aan de slag gaan. Het is allemaal veel leuker als je aan dingen je eigen twist kan geven. Het daagt je uit om met een materiaal andere dingen te doen."

elfi de bruyn, lifestyle, auteur, DIY, boek

5/

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

"Ik kan niet stilzitten. Ik heb zeker nog boekideeën. In thema's als duurzaamheid en upcycling wil ik mezelf nog meer uitdagen. Ik word ook nog vaak voor nail art gevraagd op events en activiteiten, maar ik hoop in de toekomst nog meer workshops te kunnen geven voor uiteenlopende doelgroepen: van kinderen tot volwassenen tot zakenlui."

"Verder wil ik ook mijn eigen creativiteit verder ontdekken. Ik ben iemand die heel veel bezig is en dan zet je je eigen creatieve projecten vaak aan de kant. Maar eerst hoop ik me ook even te kunnen afzonderen. Dan trek ik naar de zee om een appartementje op te knappen, daar heb ik zoveel zin in! Waar ik ook maar kleur en glitters kan toevoegen, moet ik bij zijn!"

auteur, boek, lifestyle, DIY, elfi de bruyn
Elfi De Bruyn, DIY Magic, €15,99 bij Standaard Uitgeverij

(stagiaire Laura)