Getest: sheetmask voor je intieme zone

Geüpdatet op 11 juli 2019 door ELLE België
Getest: sheetmask voor je intieme zone

Beauty voor je intieme zone zit in de lift. Na serums, deodorants, vajacials, highlighters en schaamhaarolie is er nu ook een sheetmask voor je vagina. Ons #beautyteam neemt de proef op de som en test het masker voor je uit.

Waarom?

beauty, skincare, intieme zone, two lips

Lifestyle- en beautydeskundige Cynthia Chua vindt dat vrouwen hun intieme zone met dezelfde aandacht moeten verzorgen als hun andere lichaamsdelen. Daarom richtte de Singaporese onderneemster TWO L(I)PS op, een label dat uitpakt met een luxe skincare gamma voor je vulva.

Net als je andere huid, kan ook de huid in je intieme zones droog of geïrriteerd aanvoelen. Te strakke kledij, scheermesjes, scrubs en hormonen... Het zijn maar enkele van de vele factoren waarvoor de huid van je vulva, die dunner is dan op de rest van je lichaam, gevoelig is. TWO L(I)PS geeft daarom a standing vulvation to the vulva met 's werelds eerste intieme houtskool masker.

Over het masker

beauty, skincare, intieme zone, two lips

Het sheet masker bestaat uit een lakentje, gedrenkt in een serum. Dit bevat verschillende natuurlijke ingrediënten, is volledig vrij van parabenen en alcohol en helemaal veilig, ook down there. Door de sheet aan te brengen op je vulva - de zone rondom je venusheuvel, schaamlippen en binnenkant van je dijen - wordt je huid vierdubbel verzorgd.

Detox - Houtskool staat erom gekend toxines uit je poriën te zuigen als een magneet. Dit masker werd ontwikkeld op basis van de actief zuiverende binchotan variant.

Soothe - Het serum is verrijkt met extracten van korenbloem, vlier, Oost-Indische kers en kamille, wat resulteert in een kalmerend effect voor je huid.

Brighten - Een combinatie van wit zoethout en anti-oxidanten zorgt voor oplichting van doffe huid en egaliseert je teint.

Hydrate - Intensieve hydratatie wordt verzekerd door de aanwezige aloë vera.

1/

15-minute vulva ritual

beauty, skincare, intieme zone, two lips

TWO L(I)PS raadt vrouwen aan om het gebruik van dit masker te combineren met een bewust me-time moment voor jezelf. Sluit de deur, steek een geurkaars aan en ontspan! Er bestaat zelfs een speciaal samengestelde Spotify playlist met relaxerende deuntjes om helemaal in de sfeer te komen. Vaak combineren vrouwen dit masker ook met een gezichtsmasker.

Onthoud vooral: je bent prima zoals je bent en je moet helemaal niks! Maar jezelf extra in de watten leggen, dat kan gewoon.

Reactie van de redactie

Michelle: "TWO L(I)PS overtrof mijn verwachtingen. Na het scheren heb ik vaak last van roodheid en irritatie, maar dit masker zorgde meteen voor verlichting. Scheerbultjes waren er nog wel, maar het pijnlijk gevoel was volledig weg. Als de maskers iets goedkoper zouden zijn, zou ik het na elke scheerbeurt gebruiken."

Laura: "Oprecht genoten! Het masker is gemakkelijk in gebruik en ruikt ook lekker. In tegenstelling tot wat ik op voorhand dacht, is dit helemaal niet raar en awkward. Eens je dit ritueel omarmt, is het zelfs heel leuk en vooral enorm relaxerend. Voor wie wat hulp nodig heeft om te ontspannen, is de Spotify playlist zeker een aanrader!"

Shopping

Eerst zien en dan geloven? Het masker is online verkrijgbaar per stuk (€18) of in een box van vijf (€76).

(stagiaire Laura)