Vajacial: facial voor de schaamstreek

Geüpdatet op 2 juli 2019 door Laure Vandendaele
Vajacial: facial voor de schaamstreek

[caption id="attachment_107708" align="aligncenter" width="620"]esquire-britney foto: Esquire[/caption]

Is de vajacial - een facial voor de schaamstreek - een nieuwe trend in waxland?

Jaren nadat de gladgeschoren schaamstreek feestelijk gedecoreerd werd met fonkelende siersteentjes (vajazzling), wordt de zone down onder overspoeld met een beetje meer tender, love and care.  Want wie ervoor kiest om eens om de paar weken op de waxtafel te gaan liggen, kan aan het grote plukwerk een vajacial breien. Juist ja, een facial maar dan voor de schaamstreek. En wij die dachten dat een bacial al te gek voor woorden was.

LEES OOK: Bizarre trend: een bacial voor je booty

Wat is het nut van zo’n vajacial? Eerst en vooral is het de bedoeling de huid zachter te maken na bijvoorbeeld aan Brazilian Wax waarbij het haar rondom de schaamstreek met warme was wordt verwijderd. Hoe? Door de huid grondig schoon te maken, extra te verzorgen en oneffenheden (wordt het gehele gebied nagelopen op oneffenheden (ingegroeide haartjes, mee-eters en puistjes), weg te werken. De behandeling werkt kalmerend en bevordert de gezondheid van de huid.

In de Verenigde Staten voeren schoonheidsspecialistes al jaren ‘vajacials’ uit maar bij ons is de trend voorlopig nog niet opgepikt. Wie de intieme facial graag zelf wil uitproberen, moet voorlopig nog naar Amsterdam waar de waxsalonketen Delete de behandeling sinds kort aanbiedt. Voor een vajacial betaal je 29,95 euro. In combinatie met een waxbeurt naar keuze gaat er 10 euro van de prijs.

Ben je een groentje op het gebied van intieme ontharing? Lees dan hier zeker de do's en dont's voor een waxbeurt.