Binnenkijken in de nieuwe plastiekvrije winkel van Lush

Geüpdatet op 22 oktober 2018 door ELLE België
Binnenkijken in de nieuwe plastiekvrije winkel van Lush

Lush’s verpakkingsvrije douchegel lijkt op een flesje maar dat is het niet!

Plastiekvervuiling is een van de grootste milieuproblemen waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Duizenden tonnen plastiekafval vervuilen onze oceanen en vormen een serieuze bedreiging voor het zeeleven. Om het overbodig gebruik van plastiek tegen te gaan, opende Lush een tweede plastiekvrije winkel in Berlijn.

Plastiekvrije winkel

Lush, Naked store, Berlijn

De winkel is volledig gevuld met naked producten zoals shampoos, douchegels en deodoranten zijn in een vaste vorm zodat verpakking gemaakt van plastiek overbodig wordt.

Maar het hele naked concept gaat verder dan de plastiekvrije verpakking. Zo is de glitter in hun producten geen microplastic maar synthetische Mica, een ethisch en milieuvriendelijk alternatief. Ook worden voor de aankleding van de winkel geen plastiek maar duurzame en gerecycleerde materialen gebruikt.

Naked skincare en make-up

Lush, Naked tore, berlijn, make-up

Lush ontwikkelde niet enkel naked haar- en lichaamsproducten, het bedrijf vond ook een  manier om verschillende skincare en make-up artikelen verpakkingsloos te maken. Denk bijvoorbeeld aan een vaste cleanser voor elk huidtype, verschillende heerlijk geurende gezichtsolieën die door de warmte van je huid meteen smelten en een oogmasker gemaakt van zeewier en groene thee. Voor de make-upliefhebbers is er een glowstick die je jukbeenderen een gezonde glans geeft en dankzij het handvat gemaakt van was geen plastiek verpakking nodig heeft. Lush UK heeft ook een verpakkingsloze (met wassen handvat zoals de glowstick) foundation in maar liefst 40 tinten. Deze kan je bij ons via de webshop bestellen.

Onze favoriete Naked producten

Alle naked producten van Lush zijn online of in één van de Naked Stores in Berlijn en Milaan beschikbaar.

(Stagiaire Michelle)