Zo draag je donkere lippenstift vol zelfvertrouwen

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Zo draag je donkere lippenstift vol zelfvertrouwen

It's dark lips season!

Wil jij dit najaar ook met je make-uplook die herfst- en wintersfeer belichamen maar vind je donkere lippenstift intimiderend? Geen zorgen! Met deze tips van Jane von Vintage, make-upartiest en NYX-medewerkster, draag jij de donkere herfstkleuren als een pro.

donkere lippenstift, rihanna
Rihanna is een grote fan van deze trend

Scrubben, scrubben en nog meer scrubben

Koudere temperaturen betekent uitgedroogde lippen en laat dat nu de grootste vijand van donkere lippenstift zijn. Bij kleding geldt de regel dat zwart en donkere kleuren camoufleren, dat is bij lippenstift net andersom. Hoe donkerder je lippen hoe meer de textuur opvalt. Dus zorg dat die vervelende velletjes allemaal weggescrubd zijn.

Hydrateer

Na het scrubben gebruik je een voedende lippenbalsem. Sla deze stap zeker niet over als je een matte lippenstift gebruikt. De voedende laag zorgt voor een barrière tussen je lippen en de lippenstift. Zo draag je die comfortabel de hele dag door en blijven je lippen beschermd tegen het koude weer.

Lipliner

Voor een perfecte applicatie omrand je eerst je lippen met een lipliner in dezelfde kleur. Zo heb je al de juiste vorm en hoef je enkel nog je lippen in te kleuren met de lippenstift. Voor een nog preciezere applicatie gebruik je een lippenseel.

Conceal it

Concealer is je beste vriend bij het aanbrengen van donkere lippenstift. Is de contour van je lippen toch niet zo recht? Werk dan af met een beetje concealer rond de randen, dit zorgt voor een strakker resultaat.

Wat heb je nodig?

Onze favoriete producten voor een perfecte pout.

 

 

(stagiaire Michelle)