Back to school: deze make-up past perfect in je pennenzak

Geüpdatet op 4 maart 2019 door Laure Vandendaele
Back to school: deze make-up past perfect in je pennenzak

Wij selecteerden de mooiste back to school make-up om die 1 septemberpijn te verzachten. Staat goed in je make-uptasje én je pennenzak.

We voelen er weinig voor om weer achter de schoolbanken te kruipen, maar een pennenzak gevuld met de stiften, krijtjes en balpennen, zou de 1 septemberpijn ongetwijfeld verzachten.

1. 4-Colour All-in-One Pen van Clarins

back to school make-up

Als de nieuwe 4-Colour All-in-One Pen van Clarins je enigszins bekend voorkomt, is dat niet vreemd. Het Franse merk haalde hiervoor immers de mosterd bij de klikpen, die balpen met maar liefst vier kleurtjes die ook jij ongetwijfeld in je pennenzak had zitten. In plaats vier balpenkleurtjes heeft deze pen drie eyeliners (bruin, zwart en een prachtig grijs) en een rode lippenpotlood.

4-Colour All-in-one Pen van Clarins, € 39

1/

2. Markers van Hema

Back to school: deze make-up past perfect in je pennenzak - 2

Geeft het aanzicht van markeerstiften je nu al stress? Dat is nergens voor nodig, want deze markers van HEMA zijn niet bedoeld om de essentie van die lijvige syllabus te onderlijnen, maar wel op de essentie van je gezicht in de verf te zetten. Met de semi-permanente lipmarkers kleur je je lippen koraalroze, lila, knal- of bordeauxrood. Teken je wenkbrauwen on fleek met de brow markers en voor dat perfecte eyelinerboogje is er de eye marker.

Markers voor lippen, wenkbrauwen en ogen van Hema, € 4,50

2/

3. Brow Contour Pro 4-in-1 pen van Benefit

Brow Contour Pro 4-in-1 pen van Benefit

Je raadt het al: na je gezicht (classic contouring), je haar (hair contouring) en je lichaam (tontouring), moeten nu ook je wenkbrauwen eraan geloven. Concreet betekent dit dat je door het spel met lichte en donkere kleuren diepte aan je wenkbrauwen geeft. "Wenkbrauwen zijn zoals je haar", zegt Jared Bailey, Cosmetics Global Brow woordvoerder bij Benefit. "Een nieuw kapsel kan je leven veranderen en ook een nieuwe wenkbrauwlook kan voor een positieve transformatie zorgen."

Die brow make-over laat je het best over aan een professional (zoals de brow angels uit de Benefit Brow Bar). Eens de vorm van je wenkbrauwen geoptimaliseerd is, kan je beginnen contouren. Hiervoor gebruik je eerste de donkerste tint uit de pen om de boog van de brows aan te zetten. Nadien kleur je het eerste deel van de wenkbrauw in met de lichtere tint. Daarna gebruik je de highlighter uit de pen om het stukje net onder de boog van je wenkbrauw op de lichten. Gebruik het vierde potlood uit de klikpen, de definer, om je kersverse gecontourde wenkbrauwen te fixeren. Et voila, je gecontourde wenkbrauwen zijn een feit!

De Brow Contour Pro 4-in-1 pen van Benefit Cosmetics, 35 €, vanaf september verkrijgbaar bij Galeria Inno.

3/

4. Crayola Beauty

crayola beauty asos

Nadat Crayola eerder de handen in elkaar sloeg met Clinique (met een paar heerlijke Chubby Sticks als resultaat), lanceert het krijtjesmerk nu een volwaardige make-upcollectie. Crayola Beauty omvat 58 make-upproducten in maar liefst 95 kleurtjes waarmee je het hele gezicht kan bewerken. Van kleurrijke krijtjes voor op de ogen tot felle kleurtjes op de lippen en glimmende highlighters, deze collectie heeft alles in huis om het schooljaar kleurrijk in te zetten.

Crayola Beauty, vanaf € 12,49, verkrijgbaar via asos.com.

4/

5. Stylo Ombre et Contour van Chanel

stylo ombre contour chanel

Ook bij Chanel zien we producten die niet in de pennenzak zouden misstaan. Het merk lanceert nieuwe matte langhoudende lippenpotloden in verschillende kleurtjes en mediumdikke stiften die zowel als oogpotlood, eyeliner of oogschaduw gebruikt kunnen worden. Wij zijn vooral fan van de Stylo Ombre et Contour in 'Contour Clair' om de onderste wimperrand op een natuurlijke manier kan accentueren. Een dikke zwarte lijn is soms nogal much voor overdag en verkleint het oog, maar dit ashy bruin is de ideale tint om je ogen op  een natuurlijke manier aan te zetten.

Stylo Ombre et Contour van Chanel, € 33