Ontdek de leukste en lekkerste koffiebars in Antwerpen

Geüpdatet op 15 november 2019 door lore Ginneberge en Maxine Detaellenaere
Ontdek de leukste en lekkerste koffiebars in Antwerpen

Niets beter dan een kopje gloeiend hete koffie op een druiligere herfstdag... Woon of werk je in Antwerpen, dan kan je je verwarmen in deze coole koffiebars.

A coffee a day keeps the grumpy away...

1/

Belga & Co

Misschien kende je de gezellige koffieketen Belga & co al van hun bars in Brussel, maar nu komt er dus ook eentje in de grootste stad van Vlaanderen. De grootse opening staat gepland op 10 december en wordt gevierd met een gratis kopje koffie voor iedereen die langskomt tussen 8u en 18u.

Lange Klarenstraat 14 - 2000 Antwerpen

 

2/

Kolonel Koffie

https://instagram.com/p/BglEMHPBia4/

Deze zaak is dé place to be voor een koffietje in alle gezelligheid. Je kan er ook ontbijten en lunchen. De bar is al vanaf 8 uur open, ideaal om wat extra energie te krijgen voor de les of tijdens de pauze. Kolonel Koffie bevindt zich aan het hippe Zuid op de Troonplaats.

Montignystraat 51 - 2018 Antwerpen

3/

Kaffeenini

https://instagram.com/p/BkATE9RADVx/

Dit is het kleine zusje van bekende koffiebar Barnini. Beide plaatsen zijn een bezoekje waard, maar Kaffeenini is iets kleiner en gezelliger. Je vind er koffies met allerlei toppings en ook voor hippe variaties als een matcha latte moet je hier zijn. Verder zijn er elke dag verschillende taarten en kan je er lunchen.

Tijdens de week geopend van 8:00 tot 18:00

Nationalestraat 114A - 2000 Antwerpen

4/

Vandoag is’t

Geplaatst door Matthew Beauquesne op Woensdag 23 oktober 2013

Een favoriet onder studenten. Daar heeft de locatie naast UAntwerpen ongetwijfeld iets mee te maken, maar vooral ook de heerlijke koffie. Hier bestel je cappuccino's met Nutella of een Latte de Pooh met honing. Handig om te weten: bij een take-away koffie krijg je extra korting.

Tijdens de week open van 8:30 tot 18:00

Prinsesstraat 2 - 2000 Antwerpen

5/

Coffeelabs

https://instagram.com/p/BdfGqtJFUtw/

Coffeelabs bevindt zich in een zijstraat van de Meir, handig om je batterijen op te blazen na een intensieve shoppingsessie. Deze plek is ruim genoeg om bij te kletsen met je girl squad of je lief. Je kan er ook lunchen en er is een ruime keuze aan andere drankjes.

Tijdens de week open van 8:00 tot 18:00

Lange Klarenstraat 19  - 2000 Antwerpen

6/

Caffènation

Hier kom je voor een kop koffie van uitstekende kwaliteit en je wordt bediend door professionele barista's. In de zomer zit je gezellig op het terras en in de winter kan je genieten van het leuke decor. Ook de theeliefhebbers komen hier aan hun trekken.

Tijdens de week geopend van 8:00 tot 18:00.

Mechelsesteenweg 16 - 2000 Antwerp

7/

Normo

View this post on Instagram

We are ready! Let's roll!

A post shared by Normo Coffee Roasters (@normocoffee) on

Normo is een koffiebar voor fijnproevers, want in deze bar branden ze de bonen zelf. Naast de typische soorten kan je er ook een hele reeks ijskoffies bestellen.

Tijdens de week open van 8:30 tot 18:30

Minderbroedersrui 30 - 2000 Antwerpen

8/

Revista

From tomorrow 01/09/15 will be open again from 08:00-20:00 thanks and enjoy!!!

Geplaatst door Revista op Maandag 31 augustus 2015

Dit café is een aanrader voor fans van koffie en lezen. Je vindt er namelijk magazines, boeken en ander leesvoer in overvloed. Ook even werken voor school kan hier gerust. Revista is iets later open dan de meeste koffiebars, goed voor een energieboost 's avonds.

Tijdens de week geopend van 8:00 tot 22:00

Karel Rogierstraat 47 - 2000 Antwerpen

Ben je toch wel lichtjes verslaafd aan het 'zwarte goud'? Lees dan ook waar je de coolste koffiebars in Gent vindt, probeer deze 5 recepten voor winterkoffie uit of shop de allerleukste koffiekoppen om je dag te kickstarten.