Zo realiseerden 2 jonge mama’s hun droomproject

Geüpdatet op 30 augustus 2018 door ELLE Partner
Zo realiseerden 2 jonge mama’s hun droomproject

Omdat veel vrouwen kampen met een tekort aan calcium en magnesium, positioneert mineraalwatermerk Contrex zich al langer als een favoriet onder vrouwen. Ondertussen ondersteunt Contrex vrouwen ook om hun professionele en persoonlijke dromen te realiseren.

Samen met het crowdfunding platform Ulule coacht Contrex in 2018 zes beginnende onderneemsters. Ze krijgen financiële ondersteuning, worden bijgestaan door specialisten én zijn zeker van extra media-aandacht. Eén van deze projecten zijn de “Emobellie”-knuffels van twee mama’s uit Oostkamp, handgemaakte knuffels die kinderen helpen om hun gevoelens te uiten en te benoemen.

1/

GEEF EMOTIES EEN GEZICHT

Mama’s Elfi Vandenabeele en Lieve Deketelaere ondervonden zelf hoe moeilijk hun kinderen het hadden om hun emoties te uiten. Zo werd Elfi’s dochter erg introvert tijdens haar strijd tegen leukemie en was Lieve door de ADD van haar dochter al langer bezig met het maken van zintuiglijke knuffels. Samen ontworpen ze de Emobellies® om kinderen te helpen hun emoties te herkennen. Elke knuffel heeft een zakje op de buik met daarin vijf kleefbare emoticon patches. Deze gezichtjes symboliseren de vijf basisemoties: blij, boos, bang, verdrietig en slaperig. Kinderen plakken het juiste gezichtje op hun Emobellie om hun gevoelens uit te drukken. Zo weet je als ouder veel makkelijker hoe je kind zich voelt en of het ergens mee zit. De innovatieve knuffels zijn kleurrijk en zacht en ook de knisperstof en het verborgen belletje stimuleren de zintuigen van kinderen. Dankzij Woman Up by Contrex krijgt dit inspirerende project nu een stevige duw in de rug. Elfi en Lieve zijn momenteel druk bezig om hun productiecapaciteit te vergroten en plannen hun aanbod uit te breiden met onder andere een mooi geïllustreerd kinderboek dat vijf verhalen over emoties bevat. De dames zijn alvast enthousiast. Zo zegt Lieve: “Voor ons is ondernemen een volledig nieuw avontuur waar we ons met veel goesting hebben ingestort. Maar het is een grote stap in de duisternis. Het geeft ons ook een enorme boost dat Contrex ons selecteerde en sterk gelooft in de Emobellies®. Het is eigenlijk ons kindje dat we nu verder kunnen doen groeien dankzij de financiële hulp en zichtbaarheid die we via Woman Up by Contrex krijgen. We behaalden intussen onze eerste doelstelling voor onze crowdfunding campagne, waardoor alle knuffels nu ook op grotere schaal kunnen aangekocht worden.

Klik hier voor meer info.

2/

WAT IS WOMAN UP BY CONTREX?

  • Ondersteuning bij het lanceren van een crowdfunding campagne
  • Coaching en advies van experten €2000 financiële steun
  • Promofilmpje Professionele PR campagne
  • Visibiliteit via Contrex en Ulule

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Contrex.
www.contrex.be/nl/woman-up-by-contrex