Getest: een natuurlijk verzorgingsritueel tegen zwarte puntjes, onzuiverheden en een vette huid

Geüpdatet op 7 september 2018 door ELLE Partner
Getest: een natuurlijk verzorgingsritueel tegen zwarte puntjes, onzuiverheden en een vette huid

Vervuiling, stress, hormonale schommelingen, het gebruik van de verkeerde verzorgingsproducten en cosmetica: je huid krijgt het dagelijks hard te verduren, tijd om hem efficiënt te wapenen tegen al deze beproevingen.

Een vette huid en zwarte puntjes, niet meer dan een nare herinnering aan je puberteit? Mis: steeds meer vrouwen ouder dan 25 jaar krijgen ermee te kampen omwille van eerdergenoemde “aanvallen” op hun huid. Speciaal daarom creëerde Caudalie het Vinopure ritueel, een gamma huidverzorgingsproducten die je voor een doffe teint, onzuiverheden, verstopte poriën en een vette huid moeten vrijwaren. Het ritueel bestaat uit drie stappen, elk op basis van natuurlijke ingrediënten. De ELLE-redactie probeerde het alvast voor je uit en ook jij maakt nu kans om het Vinopure ritueel uit te testen (zie onderaan dit artikel). 

Hoe?

Door jezelf eerst en vooral discipline aan te leren! ’S Morgens én ’s avonds je huid verwennen is echt geen overbodige luxe, het Vinopure ritueel kan je gelukkig ook net voor en na het slapengaan toepassen.

Stap 1:  Zuiveren

Begin door de huid te zuiveren met de verfrissende en reinigende Zuiverende Lotion voor een Perfecte Huid op basis van hydraterend bio druivenwater. Dit reinigt de huid op een zachte manier, zonder irritaties en dat vervelende, trekkende gevoel, en bereidt het voor om de daaropvolgende behandelingen optimaal te absorberen. Breng de lotion met een watje aan op gelaat, hals en decolleté en verder niet afspoelen.

Stap 2: Corrigeren en balanceren

Laat de lotion even inwerken en breng vervolgens het corrigerende en balancerende Infusie Serum tegen Onzuiverheden, dat voor 98% uit natuurlijke bestanddelen bestaat, aan. Hoe dit werkt? Het serum bevat een hoge concentratie aan natuurlijke zuren en bestanddelen, die de huid op een zachte manier exfoliëren en de aanmaak van talg en andere onzuiverheden afremt. Tegelijk geeft het al een eerste, hydraterende boost. Twee vliegen in één klap!

Stap 3: hydrateren en matteren

Breng uiteindelijk de matterende én voedende Matterende Fluide voor een perfecte huid aan met twee werkingen: enerzijds bevat het siliciumpoeder, dat de huid meteen een matte make-over geeft, anderzijds ook een bom aan vitamines en rozenwater die je huid intens voedt en instant doet stralen. Juist omdat het product is ontwikkeld voor een vette huid, heeft het een veel vloeibaarder textuur dan andere crèmes.

Meer hoeft er niet te gebeuren: drie stapjes en je bent klaar!

Verdict? 

Erg ingewikkeld kan je de routine niet noemen en meer dan een paar minuten heb je ’s morgens en ’s avonds niet nodig om je huid wat welverdiende rust (én voeding) te geven. Dankzij de lichte, comfortabele structuur van de drie producten heb je bovendien niet het gevoel laag boven laag te “plamuren” op je gelaat. Het serum kan je zowel op lokale, hardnekkige onzuiverheden als op je hele gezicht gebruiken -afhankelijk van je eigen probleemzones- en de matterende fluide -een zegen voor vette tot gemengde huiden. We zijn ook fan van de natuurlijke bestanddelen die Caudalie gebruikt.

Resultaat? Na twee weken voelt én oogt onze huid minder geïrriteerd aan. De teint is opvallend egaler en onzuiverheden ogen alvast minder hardnekkig. Leuk extraatje: de fluide blijkt de perfecte basis voor een langdurig frisse make-up. 

Meer weten? Surf naar Vinopure voor extra info.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Caudalie.
www.caudalie.com