Getest: een puur natuur verzorgingsritueel op basis van druivenwater

Geüpdatet op 2 Augustus 2018 door Commercieel team
Getest: een puur natuur verzorgingsritueel op basis van druivenwater

Vervuiling, stress, de verkeerde verzorgingsproducten en cosmetica, en hormonale schommelingen: je huid krijgt het dagelijks hard te verduren, tijd om hem efficiënt te wapenen tegen al deze beproevingen. Wij testten het Vinopure verzorgingsritueel van Caudalie in onze strijd voor een stralende teint.

Wat? Caudalie ontwikkelde een gamma huidverzorgingsproducten die ons voor een doffe teint, onzuiverheden, verstopte poriën en een vette huid -stuk voor stuk gevolgen van eerder genoemde factoren- moeten vrijwaren. Het ritueel bestaat uit drie stappen, elk op basis van natuurlijke ingrediënten, en je kan het zowel ’s morgens àls ’s avonds doorlopen.

Hoe? We beginnen door de huid te zuiveren aan de hand van een verfrissende, reinigende lotion op basis van hydraterend bio druivenwater. De lotion met een watje aanbrengen op gelaat, hals en decolleté en verder niet afspoelen. We laten dit even inwerken en brengen vervolgens een corrigerend en balancerend serum aan. Hoe dit werkt? Het serum bevat een mix van natuurlijke zuren en bestanddelen, die de huid op een zachte manier exfoliëren en de aanmaak van talg en andere onzuiverheden afremt. Tegelijk geeft het al een eerste, hydraterende boost. Om dat laatste effect volledig te maken, voegen we na enkele minuten ook een matterende én voedende fluide aan met twee werkingen: enerzijds bevat het siliciumpoeder, dat de huid meteen een matte make-over geeft, anderzijds ook een bom aan vitamines en rozenwater doe je huid intens voedt en instant doet stralen. Meer hoeft er niet te gebeuren: drie stapjes en we zijn klaar!

Getest: een puur natuur verzorgingsritueel op basis van druivenwater - 1

Verdict? Erg ingewikkeld kan je de routine niet noemen en meer dan een paar minuten heb je ’s morgens en ’s avonds niet nodig om je huid wat welverdiende rust (én voeding) te geven. Dankzij de lichte, comfortabele structuur van de drie producten heb je bovendien niet het gevoel laag boven laag te “plamuren” op je gelaat. Het serum kan je zowel op lokale, hardnekkige onzuiverheden als op je hele gezicht gebruiken -afhankelijk van je eigen probleemzones- en de matifiërende fluide -vooral een zegen voor vette tot gemengde huiden- voelt heerlijk verfrissend aan na een lange werkdag. Of dit alles ook resultaat oplevert? Toch wel: na twee weken voelt én oogt onze huid minder geïrriteerd aan. De teint is opvallend egaler en onzuiverheden -in ons geval gaat dat vooral om pigmentvlekken- ogen alvast minder hardnekkig. Leuk extraatje: de fluide blijkt de perfecte basis voor een langdurig frisse make-up. 

Benieuwd? Wij konden de producten reeds uitgebreid testen, maar ook jij kan dat doen! Neem deel aan de wedstrijd en wie weet word jij één van onze “proefkonijnen”: je test het verzorgingsritueel zelf uit, geeft je eerlijke mening en verschijnt in de tutorial video van Caudalie. Waag je kans:

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Caudalie.