Vijf goede redenen om deze zomer naar Londen te trekken

Gepubliceerd op 19 juli 2018 door ELLE Partner
Vijf goede redenen om deze zomer naar Londen te trekken

Onder een stralende zon is Londen NOG indrukwekkender! Het is de ideale bestemming voor een weekendje met vriendinnen of een romantisch uitje! ELLE België ging Sherlock Holmes achterna en vond voor jullie de allerbeste adresjes: windowshopping, flaneren in de parken, jezelf trakteren op afternoon tea, nippen van een verrukkelijke cocktail en een lekker etentje om af te sluiten … London caaalling !

1. Makkelijk en supersnel!

Je springt in Brussel op de Eurostar en amper twee uur later sta je na een aangename rit in Londen!


Onze persoonlijke bevindingen: De reis verloopt vlot van begin tot einde. De veiligheid is top (je moet door een douanecontrole, zorg dus dat je wat vroeger in het station aankomt), de treinen zijn uiterst comfortabel en het boordpersoneel bijzonder vriendelijk. De treinrit is voorbij voor je het weet (topsnelheid 334,7km/u) en om de tijd te verdrijven voert de Eurostar Odyssey je mee naar een reusachtig aquarium om virtueel de boeiende onderwaterwereld te verkennen. En tientallen meters onder de zeespiegel kun je bovendien je favoriete series bekijken! Kers op de cupcake: bij aankoop van een Eurostar-ticket mag je met z’n tweeën naar de grote musea voor de prijs van één persoon. Bovendien is het St Pancras-station in hartje Londen een echt pareltje! Kortom: wat een verwelkoming! Een goed begin van de reis, niet?

1/

2. Openluchtmuseum


Wist je dat 47% van Londen uit parken en tuinen bestaat? Neen, niet zomaar wat groen, maar stuk voor stuk weelderige en prachtig onderhouden parken en tuinen (op zijn Engels, maar hier en daar zie je wel een exotische plant). Tussen twee culturele uitstapjes in kun je dus in een prachtige omgeving een frisse neus halen. Op zondag zie je er veel Londenaars picknicken met het gezin, een plekje in de schaduw uitzoeken of genieten van een ijsje. In Covent Garden of Hyde Park bewonderen we aan de voet van een waterpartij of achter majestueus smeedwerk de historische bezienswaardigheden die ons omringen. Zalig!

Tip: Huur een fiets om de stad te doorkruisen en heerlijk te genieten van al dat groen! Geen zin om te fietsen? Spring dan op de beroemde rode dubbeldeksbus of neem een fietstaxi, zodat je maximaal van de omgeving kunt genieten.

2/

3. Het walhalla voor shoppers


Wie Londen zegt, denkt natuurlijk meteen aan Harrods. In dit vijf verdiepingen tellende luxewarenhuis vind je alle exclusieve topmerken samen onder één dak. Aangezien we net niet genoeg geld bij hebben voor die fonkelende halsketting, drinken we een glaasje op het terras op de vierde verdieping en laten we ons helemaal gaan in de food court. Natuurlijk mag ook een bezoek aan Mayfair en Picadilly of aan de shops van de jonge ontwerpers in het hippe Shoreditch niet op het programma ontbreken! Londen, een écht paradijs voor fashionista’s!

3/

4. Een wereld aan smaken


Vroeger hadden we zo onze twijfels over de culinaire kwaliteiten van Londen. Tot onze grote verrassing bleken onze vooroordelen echter totaal ongegrond. Deze kosmopolitische stad is een absolute must voor wie houdt van de wereldkeuken. Op iedere straathoek trekken uitnodigende uitstalramen boordevol lekkers je aandacht voor de heilige ‘tea time’. Meer zelfs: heb je zin in sushi, veggie, chinees, pittig indisch of een romantisch etentje bij kaarslicht? Hier kan het allemaal! Of probeer de typisch Engelse Fish & Chips, dé specialiteit van de meeste pubs. En het is nog verrassend lekker ook! Wil je een beetje van alles proeven? Dan is Camden (een kleurrijk stadje in de stad) ongetwijfeld de ‘place to eat’.

4/

5. De glimlach van de Engelsen


Last but not least: de Engelsen gedragen zich als echte ‘gentlemen’. Ze zijn vriendelijk, beleefd, behulpzaam en doen er echt alles aan om ons een aangenaam verblijf te bezorgen. Dat alleen al is de verplaatsing waard!

Enkele lekkere adresjes:

Afternoon tea?

Met het gezin: Jong en oud zullen dol zijn op afternoon tea in The Kensington.


Girls only: The Rose Lounge van het Sofitel London St James is ideaal om even te chillen voor of na een wellnessmoment (hier vind je trouwens een van de mooiste spa’s van de stad).


Voor koppels: Bekijk samen het leven door een roze bril in Sketch!

Feestje bouwen?

Zin in een cocktail? Kom dan naar Night Jar, Oriole, Sexy Fish of Gibson!


Zin om te dansen? Dan heb je de keuze tussen de hippe clubs Libertine of Reign (met een schitterend aquarium en prachtige shows!) en – wat meer underground – The Egg of La Fabrique.

En om te slapen?

Je kunt deze hotels rechtstreeks reserveren op het nieuwe Eurostar-platform. Zo regel je makkelijk je reisje en vind je het perfecte verblijf voor jouw wensen!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Eurostar.
www.eurostar.com