Dit zijn de nieuwe en atypische modellen die je moet volgen

Geüpdatet op 10 december 2018 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de nieuwe en atypische modellen die je moet volgen

Sproetjes, een spleetje tussen de tanden, een kortgeschoren hoofd, kroeshaar... Opvallende looks zijn all the rage op de catwalk. Dit zijn de nieuwe modellengezichten die je moet leren kennen.

Al in 2015 brak Winnie Harlow, die lijdt aan de huidziekte vitiligo, een lans voor modellen die niet binnen de vaste schoonheidsstandaard passen. De laatste seizoenen zien we dan ook meer en meer ongewone modellen op de catwalk of voor de lens van beroemde fotografen. Toppers zoals Adwoa Aboah, Slick Woods en Shaun Ross creëerden met hun unieke trekken een nieuw soort schoonheid.

Spotlight op de nieuwe gezichten die de mode-industrie op hun kop zetten:

1/

Adwoa Aboah

Een mannelijke look, een zware stem en een geschoren kapsel... Met haar opmerkelijke uiterlijk wist Aboah de modewereld zo te verleiden dat ze het vorig jaar schopte tot 'Model of the Year' op de Britse Fashion Awards. Bovendien is ze naast model ook een fervent activiste. Ze richtte op haar 26e het digitale platform GURLS TALK op, waar meisjes vrij kunnen praten over zelfvertrouwen, mentale gezondheid en seksualiteit.

View this post on Instagram

I’m not sure I have the words to possibly explain my excitement at being on the cover of @time Magazine’s ‘Next Generation Leaders’ cover. An honor to be seen amongst such iconic hero’s, I mean Obama, J-Z, Muhammad Ali, Bernie Sanders, Malala, Michelle and Oprah to name just a few of the phenomenal people who have graced the covers before me. All I can say is thank you, to my team, to everyone at Time, my family and friends and all my amazing supporters. On a serious one, none of this would be possible without you. A day before my 26th birthday and I can say that I’m on the cover of TIME! Life just doesn’t get better than this. Banging photos by @agnesvita Banging styling by my girl @maddeostlie

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah) on

2/

Diandra Forrest

Tijdens haar kindertijd werd ze vaak als 'bizar' omschreven, maar Forrest wist desalniettemin een plaatsje te veroveren in beautyland. Ze werd als eerste albinomodel het gezicht van een groot beautymerk, namelijk van het label Wet n Wild.

3/

Slick Woods

Met haar spleetje tussen de tanden en ultrakorte coupe doorbreekt Slick Woods alle modellenclichés. Woods komt je vast niet onbekend voor, want Rihanna koos de Amerikaanse als gezicht van haar beautylijn Fenty Beauty. Het androgyne topmodel heeft daarnaast ook een contract bij Calvin Klein en Marc Jacobs.

4/

Carissa Pinkston

Guitige sproetjes en kroeshaar maken van de roodharige Carissa Pinkston een natuurlijke schoonheid. Ze zette haar eerste stappen in de modellenwereld al onmiddellijk op de catwalk van de lente-zomershow 2018 van Marc Jacobs. Dit jaar verscheen ze ook in de reclamecampagne van Rihanna's lingerielijn Savage x Fenty.

https://instagram.com/p/BpykPHVH9e3/

5/

Maeva Giani Marshall

De Française met de sproeterige jukbeenderen werd nog maar pas ontdekt op de New-Yorkse modeweek in februari, maar Marshall sloeg in als een bom. Haar schoonheidsvlekjes zijn trouwens ook een teken van veerkracht, want ze zijn het resultaat van een hartaanval die het model enkele jaren geleden kreeg.

6/

Shaun Ross

Ook bij het andere geslacht zien we vaker ongewone schoonheden, zoals albino-model Shaun Ross. Ross is daarnaast erg geëngageerd. Met zijn In My Skin I Win-beweging wil hij mensen aanmoedigen om zich goed in hun vel te voelen, ongeacht hoe je er uitziet.

7/

Ralph Souffrant

Net als Winnie Harlow heeft Souffrant de huidziekte vitiligo, waardoor hij als kind erg werd gepest. Maar alles veranderde wanneer hij het Yeezy Season 3-defilé mocht lopen en een modellencontract kreeg aangeboden. #LikeABoss

View this post on Instagram

Sometimes a zebra CAN change his stripes #PaulSmith

A post shared by Souffrant Ralph (@souffrantnyc) on

Lees ook: Maak kennis met 10 it-girls die je dit jaar overal ziet en Diversiteit in modeland, hoe praat je erover?