Iedereen kan nu digitaal trouwen bij Björn Borg

Geüpdatet op 12 juni 2018 door Maxine Detaellenaere
Iedereen kan nu digitaal trouwen bij Björn Borg

Het Zweedse kledingmerk Björn Borg creëert een digitaal platform waar iedereen, ongeacht de seksuele voorkeur, kan huwen.

Vandaag zijn in  87% van alle landen holebihuwelijken illegaal, daarom lanceert Björn Borg het digitale platform Marriage Unblocked waar iedereen zijn/haar geloften kan uitwisselen en kan trouwen, zowel anoniem als openbaar. Dat gebeurt via blockchain, een nieuwe technologie die toelaat om informatie voor eeuwig op te slaan, zonder dat er een derde partij, zoals de kerk of staat, bij moet betrokken zijn. Wanneer je via het platform in het huwelijksbootje stapt, krijg je een certificaat en wat spaargeld in de cryptomunt Ether.

Het allereerste koppel dat haar jawoord gaf via het platform was Sybille en Alexandra uit Zwitserland, een land waar holebihuwelijken niet wettelijk worden erkend. "We wilden al een tijdje huwen maar aangezien het illegaal is in ons vaderland, weten we niet of en wanneer dat ooit zal gebeuren. Maar nu zijn we getrouwd en het voelt geweldig. We hopen ook dat ons blockchainhuwelijk de maatschappij pusht om het huwelijksgelijkheid te erkennen als een basisrecht", aldus het koppel.

Pssst... trouwkriebels?  Lees dan ook 'Zo organiseer je een influencer huwelijk' en 'de 10 meest romantische aanzoeken op het witte doek'.