Vegetarische halloumiburger

Rate this post
Geüpdatet op 28 mei 2018 Druk het recept af door Maxine Detaellenaere
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 25 mn
  • 8 porties
  • Easy
Vegetarische halloumiburger

Zin in vegetarisch, dan kan je niet verkeerd gaan met deze smakelijke halloumiburger

Ingrediënten

  • 300g geraspte wortel
  • 1 geraspte courgette
  • 1 fijngesneden ui
  • 75g gekookte maïs (uit blik)
  • 150g gesneden tofu
  • 75g paneermeel
  • 1 ei
  • 100g fijngesneden halloumikaas
  • 1 eetlepel gedroogde koriander
  • 1 koffielepel peper en zout
  • 8 pitabroodjes
  • 1 zakje sla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een grote schaal de geraspte wortel met de courgette, ui, maïs, tofu, paneermeel, ei, kaas en koriander. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Maak van het mengsel 8 burgers en leg deze op de bakplaat. Bak ze 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  4. Verwarm de pitta's en snijd ze open. Vul de broodjes met wat sla en de burger.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor