GETEST: vliesmasker facial van Pascaud

Geüpdatet op 25 oktober 2019 door Laure Vandendaele
GETEST: vliesmasker facial van Pascaud

Zeg niet zomaar sheetmask tegen de vliesmaskers van huidverzorgingsmerk Pascaud. Alle maskers zijn huisgemaakt en zitten boordevol natuurlijke ingrediënten, actieve werkstoffen en tackelen verschillende huidzorgen.

De laatste keer dat ik bij Pascaud op de behandeltafel lag, was dat niet geheel pijnloos. (je leest hier alles over de behandeling met de skeletnaaldjes) Gelukkig werd me op voorhand beloofd dat de nieuwe behandeling met vliesmaskers, hoewel evenzeer doeltreffend, helemaal pijnloos zal verlopen. Het enige pijnlijke aan de treatment was misschien nog de huidanalyse, die zwart op wit weergeeft hoeveel zonneschade je al opliep, welke rimpels dreigen door te breken en hoe pover het gesteld is met het vochtgehalte in je huid. Op basis van de resultaten van de huidanalyse, stelt de schoonheidsspecialiste een van de drie behandeling, Soothing & Calming, Brightening & Refining of Clarifying) voor. Ik heb het meeste baat bij het Brightening & Refining-masker met extract van paardenkastanje dat zorgt voor extra éclat en de huidstructuur verfijnt. Daarnaast heeft de behandeling ook een anti-aging effect.

pascaud behandeling vliesmasker Brightening & Refining

Hoe werkt het?

Alles begint bij een goede reiniging. Daarna volgt een milde peeling met melkzuur die hyperpigmentatie tegengaat en fijne lijntjes vervaagt. Wanneer de huid brandschoon is, plak de schoonheidsspecialiste gevriesdroogde patches met actieve werkstoffen (zoals vitamine C) op mijn gezicht. Die  los ze nadien op met de Marmatrix Activator lotion. Nadien worden de opgeloste vliesjes tien minuten lang in de huid gemasseerd. Next: het vliesmasker! De schoonheidsspecialiste giet het elixir (in mijn geval het groene) met actieve ingrediënten over het klein kommetje met daarin het gevriesdroogde masker dat nog op een wit muntje lijkt. Wanneer het masker de vloeistof volledig heeft opgenomen, drapeert ze het als een sheetmask dat zo'n 20 minuutjes moet intrekken over mijn gezicht. Een extra siliconenmasker houdt de boel op zijn plaats en zorgt ervoor dat de ingrediënten zoals citroenzuur en paardenkastanje (goed voor de stuwing van de huid en het verstevigen van aderwanden) nog beter kunnen indringen.

Na twintig minuten ontspannen mag het masker eraf en volgt nog een serum met vitamine C en een dagcrème met UV-bescherming. Mijn huid oogt ontspannen, vol en kreeg de opkikker die het nodig had.

Voor de behandeling betaal je (afhankelijk van welke formule je kiest) gemiddeld 95 euro.

Meer info www.pascaud.be

Pascaud Beauty Institute
Frankrijklei 136
2000 Antwerpen