Beach time: Zo houd je je lokken glanzend en gezond in de zon

Gepubliceerd op 8 mei 2018 door Marie-Noëlle Vekemans en Maxine Detaellenaere
Beach time: Zo houd je je lokken glanzend en gezond in de zon

Net zoals je huid is het ook belangrijk om je mooie lokken te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Zeker wanneer je fijn of gekleurd haar hebt (door de zon kan je glans en kleurintensiteit verminderen). Om je haar te beschermen volg je best deze twee regels:

  1. Verander iedere dag van kapsel: vlechten, een dotje, een paardenstaart... switch je look regelmatig en kies voor accessoires zoals een sjaaltje, een panamahoed of een pet. Het doel hiervan? Je haar zo weinig mogelijk blootstellen aan de zon en klitten tegengaan. Bovendien vermijd je zo dat je hoofdhuid verbrandt of dat je last krijgt van een zonneslag.
  2. Gebruik aangepaste verzorging: oliën, crèmes, gels of sprays die je vooraf gebruikt ter bescherming, maar ook verzorgingen die je tijdens en na het zonnebaden aanbrengt. Deze producten werken als een schild en verminderen de kans op uitdroging en ontkleuring van je haar.

1/

Ontwarren in een handomdraai

Dankzij zijn ultrazachte formule zonder silicone kan je deze spray zo vaak als je wil gebruiken wanneer je onmiddellijk je haar wil ontwarren. Werkt bij alle haartypes.

Ontwarrende spray Naturia, René Furterer, € 14,90. Verkrijgbaar bij de apotheker en in de parfumerie.

zomer, haar, verzorging, strand

2/

Voor een perfecte kleur

Blond haar dat geel wordt, roodharigen die oranje uitslaan of brunettes die met een doffe haarkleur zitten... gekleurde lokken en UV-straling zijn geen goede combinatie. Wil je je mooie kleur zo lang mogelijk behouden, vergeet dan zeker niet om verschillende keren per dag een beschermende spray te gebruiken. Deze van Rituals heeft bovendien een heerlijk geurend parfum met ginkgo biloba en witte thee.

Beschermende spray voor het haar, Rituals, € 15. Verkrijgbaar in Rituals-winkels.

zomer, haar, verzorging, strand

3/

Voor zijdezacht haar

Geen zin in stro op je hoofd? Deze shampoo compenseert uitdroging door de zon, zout water en chloor. Daarnaast reinigt hij je haar op een zachte manier en verwijdert hij zand, zout, chloor en haarproducten en is hij geschikt voor dagelijks gebruik.

Bain Après-Soleil, Kérastase, € 19,80 €. Verkrijgbaar in het kapsalon.

haar, verzorging, zomer, strand

4/

Voor de glamazons

Je op het strand parfumeren met een klassiek parfum is geen goed idee, want in combinatie met de zon kan dat leiden tot huidirritaties. De oplossing? Geparfumeerde mists voor het haar met een lichtere formule, zoals deze uit de zomercollectie van Yves Rocher met 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Geparfumeerde mist voor het haar, Yves Rocher, € 14,90 €. Verkrijgbaar bij Yves Rocher-winkels.

5/

Voor de Kardashian-fans

Kim K.'s favoriete haarverzorgingsmerk Ouai is nu ook beschikbaar in ons Belgenlandje. Oprichter Jen Atkin weet waar ze het over heeft want de haarstyliste mag de grootste Hollywood-sterren onder haar klanten rekenen. Ons favoriete product is de beschermende en voedende haarolie zonder parabenen. Het is geschikt voor alle haartypes en kan zowel als zonbescherming overdag en haarmasker 's nachts gebruikt worden.

Beschermende haarolie, OUAI, € 30 €. Exclusief beschikbaar bij Fin Du Jour. 

Psssst... zo geef je je gezicht een sunkissed glow.