Hoe Kim Kardashian deze foute make-upkleur weer hip maakt

Geüpdatet op 4 maart 2019 door Laure Vandendaele
Hoe Kim Kardashian deze foute make-upkleur weer hip maakt

De kleur die we met de (foute) jaren 80 associëren, kreeg plots een zekere 'je ne sais quoi'. Meer nog, we kunnen niet wachten om ermee te beginnen experimenteren. En dat allemaal dankzij Kim Kardashian. Wat zij aanraakt wordt immers goud, en nu ook blauw.

Aan make-upliefhebbers met een zwak voor reality tv en sociale media vertellen we niets nieuws: Kim Kardashian en haar trouwe make-upmaestro Mario Dedivanovic brengen deze maand (eindelijk) een gezamenlijke make-upcollectie uit. Het is precies 10 jaar geleden dat de toen beginnende make-upartiest en de vrijwel onbekende reality ster (nu ja, De Tape circuleerde al op het internet) elkaar tijdens een fotoshoot leerden kennen en de basis voor een jarenlange vriendschap werd gelegd. Toen Kim Kardashian vorig jaar haar eigen make-uplijn op de markt bracht, was het dan ook maar een kwestie van tijd vooraleer zij en haar trouwe Glam Master de koppen bij elkaar zouden gaan steken om de wereld te verblijden met - wat anders - make-up!

kkw beauty mario oogschaduw blauw
KKW X Mario

Op sociale media wordt al weken duchtig geteased naar de 'KKWXMARIO'-collectie die naast twee nude lipglossjes en een lippenstift ook een oogschaduwpalette met 10 oogschaduwkleuren bevat. Niet vol donkere tinten zoals je van de liefhebbers van donkere smokey eyes zou verwachten (toch een van de eerste signature Kim K looks) maar een mix van brons, aardetinten en een - grote verrassing - fel blauw. De kleur die na de jaren 80 veelal als 'fout' bestempeld werd. Toch werden er de afgelopen jaren verdienstelijke pogingen ondernomen om de kleur weer op de kaart te zetten. Gwen Stefani stopte een blauw kleurtje in het oogschaduwpalette dat ze enkele jaren geleden voor Urban Decay ontwiep en ook Victoria Beckham voegde een blauwe kleur toe aan haar collectie met Estée Lauder. Beckham ging zelfs voor een subtiel blauw smokey eye toen ze haar OBE- award van de Queen in ontvangst mocht nemen. Ook de op catwalks zijn regelmatig blauwe ogen te zien, maar op straat zien we vooralsnog weinig blauw. Brengen Kim K en Mario daar nu wel verandering in?

Als het van verschillende make-upinfluencers afhangt wel. De gelukkigen die een sample set ontvingen gingen meteen aan de slag met het blauwe 'Libra' (zowel Kim als Mario zijn het sterrenteken 'Weegschaal') en creëerden looks die het foute imago van blauwe oogmake-up meteen aan diggelen slaat. Plots oogt een blauwe smokey eye niet langer gedateerd maar net fris, een tikkeltje avant-garde en verrassend draagbaar. Tijdens het lanceringsfeestje van de collectie rockten James Charles, Patrick Starrr, Laverne Cox en zelf momager Kris Jenner een blauwe oogmake-up. Wil je weten hoe jij blauwe oogschaduw in je make-uplook kan integreren? Ontdek dan hier de tips van een pro.