TUTORIAL: Hoe draag je blauwe oogmake-up

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
TUTORIAL: Hoe draag je blauwe oogmake-up

Als het van Chanel afhangt, zien we dit seizoen meer blauw op straat. Het Franse huis lanceert met ‘Blue Rhythm’ immers een verrassende make-upcollectie met de kleur blauw als rode draad. Van op de nagels tot op de topjes van de wimpers! Hoe ook jij blauwe make-up in je look - van neutraal tot all the way - kan integreren, leer je in deze tutorial.

De basis

De basis van elke make-uplook, of je nu voor een meer natuurlijke of een intense feestlook gaat, is een egale huid. Make-up artiest voor Chanel Judith Neyens deelt haar tips voor een flawless huid.

_R9A7492LR
Basis = een mooie, egale huid

•    Het is niet nodig om overal op het gezicht evenveel foundation aan te brengen. Enkel oneffenheden, roodheden of stukjes onrustige huid hebben een laagje foundation nodig.
Veel mensen smeren te veel foundation op de kaaklijn terwijl de huid daar vaak mooi genoeg is. Overdaad aan foundation op die plek zorgt snel voor een onnatuurlijke en té opgemaakte resultaat.
•    Wees niet bang van concealer. Gebruik een concealer op alle oneffenheden en vlekjes die je foundation niet kon wegwerken.
•    Meng verschillende foundations om jouw perfecte tint te vinden. Het is immers bijna onmogelijk om jouw teint in een flesje te vinden. Investeer in een zomerfoundation die aanleunt tegen je zomerteint en mix die met je winterfoundation die je gebruikt wanneer je op je bleekst bent. Zo heb je het hele jaar door de juiste kleur.
•    Gebruik je veel glanzende producten zoals highlighters en gloss, kies dan steeds voor een matte foundation. Dat zorgt voor een mooi contrast op de huid en houdt je make-uplook spannend. Perfection Lumière Velvet is een aanrader.
•    Le Blanc van Chanel is mijn favoriete product om roodheden in het gezicht weg te werken. Werkt ook prima rond de ogen. Eens die roodheden gecamoufleerd zijn, hoef je nadien minder foundation te gebruiken.

LOOK 1: Blauw voor beginners

Wie een experiment met verschillende tinten blauwe oogschaduw een brug te ver vindt, kan beginnen met een blauwe vloeibare eyeliner. Een kleur waar volgens Judith iedereen mee staat.  ‘Het hangt er gewoon van af hoe je de kleur in je make-uplook integreert. Ik vind het mooi op een fris gezicht maar blauw staat even goed bij iemand met grijs haar. Omdat zwart op een bepaalde leeftijd nogal hard kan overkomen, is blauwe make-up, zoals een blauwe mascara, een goed alternatief.'

TIPS:

•    Hou de rest van het gezicht naturel als je blauwe make-up draagt.
•    Breng ter voorbereiding een dun laagje foundation of Illusion d’Ombre Velvet in de kleur Melody op het ooglid aan.

_R9A7499LR

  • Begin steeds aan de buitenkant van het oog. Trek een streepje van buiten naar binnen, van boven naar beneden. Op die manier bepaal je meteen de angle van je eyeliner boogje.
  • Trek die lijn door tot in het midden van het oog.

_R9A7547LR

Gebruik daarna het fijne puntje van de eyeliner om een lijntje vanuit het binnenste ooghoek te trekken. Trek verschillende kleine streepjes om de eyelinerboog op te bouwen en uiteindelijk een egale lijn te verkrijgen.

_R9A7569LR

TIP: Wees niet bang om een eyeliner aan te brengen. Als het misgaat, kan je foutjes altijd met een wattenstaafje wegwerken.

_R9A7575LR

Het is perfect normaal als je er in het begin niet helemaal in slaagt om twee gelijke boogjes te tekenen. Zelfs de meest ervaren make-upartiesten houden nog vaak hun adem in tijdens het tekenen met eyeliner. Blijven oefenen is dan ook de boodschap.

_R9A7650LR

Chic en stoer in al zijn eenvoud. Werk het oog af met een laagje Le Volume Ultra Noir mascara.

_R9A7648LR

Een laagje 'Gloss Volume Transparant' op de lippen en je bent klaar!

GEBRUIKTE PRODUCTEN

1/

LOOK 2: Baby's got blue eyes

Wie het 'blue rhythm' intussen helemaal te pakken heeft, kan een stapje verder gaan en zich volledig uitleven met blauwe oogschaduw. Met 'Les 4 ombres' in Tissé Jazz heb je meteen alles in huis om een bold & blue-look te creëren.

_R9A7679LR

STAP 1: Breng de parelmoerkleurige tint met een fijn borsteltje aan in de binnenste ooghoek en daarna ook onder het oog. Hoe fijner het borsteltje, hoe meer oogschaduw er op je penseel hangt en hoe intenser je de kleur kan aanbrengen. Gebruik een penseel met zachte haartjes om de oogschaduw te blenden over de rest van het ooglid.

_R9A7704LR

STAP 2: Breng de blauw oogschaduw in het midden van het bewegende ooglid, recht boven de pupil, aan.

_R9A7727LR

STAP 3: Gebruik een klein borsteltje om de donkerste kleur in de buitenste ooghoeken en in de crease (de plooi tussen het bewegende en bovenste ooglid) aan te brengen. Ga tot in de arcadeboog om meer diepte aan je oog te geven.

TIP: als je hoge wenkbrauwen hebt, kan je met een donkere kleur zachtjes tot net onder de wenkbrauwen blenden, zo creëer je een schaduw en krijg je een slankere neus.

_R9A7790LR

 STAP 4: Neem een plat penseel en teken met donkerblauwe oogschaduw een smokey eyelinerlijntje.  Trek de schuine lijn tot aan het lichtblauw in het midden van het oog. Door de lijn maar tot in het midden van het oog te trekken, hou je te make-up luchtig.

TIP: Schud of tik overtollige oogschaduw steeds van je borstel om te vermijden dat het poeder op je gezicht valt.

_R9A7834LR
 STAP 5: Blend alle kleuren mooi samen met een zachte borstel voor een egaal, smokey resultaat.

_R9A7866LR

STAP 5: Accentueer de onderste wimperrand met de donkerste oogschaduw. Gebruik hiervoor een fijn penseeltje. Kleur de waterlijn eventueel in met een zwart oogpotlood. Zet de wimpers flink aan met Le Volume Ultra Noir mascara.

_R9A7895LR

Close-up

_R9A7927LR

STAP 6: Wie nog dat tikkeltje meer wil, kan de topjes van de wimpers nog turquoise kleuren met de limited edition 'Cils Scintillants' mascara in Jazzy Blue.

_R9A7964LR

Klaar! Het bewijs dat blauwe oogschaduw niet enkel met de foute jaren '80 geassocieerd moet worden, is bij deze geleverd.

GEBRUIKTE PRODUCTEN

De Collection Blue Rhythmn van Chanel ligt nu in de winkel.

Make-up artist: Judith Neyens
Fotografe: J
asmine Van Hevel
Model: Laura van Herck