Er komt dan toch eindelijk een ‘slimme’ flip phone

Gepubliceerd op 12 april 2018 door Laure Vandendaele
Er komt dan toch eindelijk een ‘slimme’ flip phone

Na jaren van 'komt het nu wel, komt het nu niet terug' ziet het er nu écht wel naar uit dat onze uit de kluiten gewassen smartphone plaats ruimt voor een compact mobieltje met klep. Is de wereld klaar voor de comeback van de flip phone? Wij in ieder geval wel.

De vroege jaren 2000 werden gedomineerd door Uggs, hip huggende jeans, deze parfums, make-uptrends, fluwelen joggings van Juicy Couture én een gsm die je met één dramatische beweging opende en - als het gesprek slecht afliep - weer kon -dichtklappen. Voor wie te jong was om zich bij dat heerlijke gevoel iets te kunnen voorstellen: het ging ongeveer zo:

1. Opnemen...'Heeeeey...'

via GIPHY

2. Een gesprek eindigen ging dan wee zo...snap! In de videoclip van 'Hello' maakte Adèle het nogmaals duidelijk aan de wereld: ook romantische zielen die hun stukgelopen relatie betreuren hebben nood aan een flip phone.

via GIPHY

Niet zie smart, niet zo erg

Erg 'smart' waren onze compacte mobieltjes toen nog niet, maar we konden telefoneren en sms'en - occasioneel een spelletje spelen - en dat was in die tijd meer dan voldoende. Je muziek stond op gebrande cd'tje of je iPod en foto's maakten we gewoon met de eerste digitale fotocamera's. We behielpen ons zonder gps en raakten altijd op onze eindbestemming en internetten was iets voor thuis. Wie zou er nu een godganse dag op een computerscherm willen kijken? Na het afhandelen van een telefoontje of sms'tje ging de klaptelefoon dicht, stopte je die in de achterzak van je lowrider jeans, een ooit zo vertrouwde handeling die de smartphone van vandaag vaak niet overleeft. Altijd en overal bereikbaar zijn en sociale media hebben een gigantische invloed op ons leven gehad en hoewel een leven zonder moeilijk in te beelden is, verlangen we bij momenten naar die eenvoudigere tijden waarin een biepje enkel 'inkomend bericht' kon betekenen.

kim kardashian flip phone klaptelefoon
Kim Kardashian werd eerder dit jaar gespot met een knalroze 'Farreri' klaptelefoon

Al jaren doen geruchten de ronde dat grote spelers uit de telecomsector  in stilte aan een 'smart' variant van de geliefde klaptelefoon werken. Eentje waarmee surfen geen probleem is, die je net als een smartphone met een touch screen bedient maar die je - gewoon omdat het zo geweldig is - na gebruik weer dicht kan klappen. Sommige bronnen menen dat de eerste modellen tegen het eind van dit jaar zullen worden gepresenteerd. De Aziatische krant DigiTimes schreef enkele maanden geleden dat heel wat grote merken waaronder Apple, LG en Samsung patenten voor plooibare technologieën hebben aangevraagd. Volgens diezelfde krant zal de Chinese techgigant het eerste bedrijf zijn dat een eerste plooibare smartphone op de markt zal brengen. Het bedrijf zou al in september van vorig een patent hebben aangevraagd voor een toestel met één groot scherm dat dubbel geplooid kan worden. Er wordt verwacht dat Samsung tegen het eind van dit jaar de lancering van een gelijkaardig toestel aankondigt. Als alles volgens planning verloopt zou de flip phone 2.0 vanaf begin januari 2019 te koop zijn. Voor die tijd bingen we nog even alle afleveringen van The OC en blikken we terug op onze favoriete modellen en hun beroemde fans.

De beste flip phones en hun beroemde fans