Bezoek nu deze vijf nog onbekende Latijns-Amerikaanse steden

Gepubliceerd op 6 april 2018 door Maxine Detaellenaere
Bezoek nu deze vijf nog onbekende Latijns-Amerikaanse steden

Ben je langzamerhand al je volgende vakantie aan het plannen, maar heb je echt geen zin in om de platgetreden paden te volgen?

Volledig te begrijpen. Wij selecteerden vijf nog onbekende pareltjes in het uitbundige Latijns-Amerika die nog gespaard zijn van hordes toeristen.

1/

León, Nicaragua

In tegenstelling tot heel wat andere Latijns-Amerikaanse steden leeft deze elegante stad in Nicaragua niet van het toerisme. In León genieten zowel studenten, artiesten, expats en backpackers van alles wat de stad te bieden heeft. Breng zeker een bezoekje aan de prachtige kathedraal en de ruïnes van León Viejo, de oude stad die verwoest werd door een vulkaanuitbarsting in 1610. Van vulkanen gesproken, het is ook de enige plaats ter wereld waar je kan 'vulcano boarden', waarbij je met een soort slee van de actieve vulkaan Cerro Negro naar beneden glijdt. Krijg je het wel heel erg warm, dan kan je altijd afkoelen op de lokale surferstranden Poneloya en Las Peñitas.

zuid-amerika, latijns-amerika, steden, reizen, bucketlist, leon, nicaragua, onbekend, nieuw, hotspot

2/

Valparaiso, Chili

Als je houdt van uitbundige mensen en bontgekleurde architectuur, dan is Valparaiso vast volledig je ding. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit wanneer je door de straten vol street art wandelt. Spring ook zeker op een 'ascensores' een kabeltreintje en geef al je zintuigen de kost bij het verkennen van Valparaiso. Wil je ook - letterlijk - proeven van het lokale leven in deze Chileense stad, breng dan zeker een bezoekje aan de Mercado El Cardonal. In deze overdekte marktplaats wordt er druk fruit en groenten gekocht en verkocht door de locals, een erg leuk tafereel om te aanschouwen. Hebben we trouwens al gezegd dat Valparaiso tot UNESCO-werelderfgoed werd uitgegroepen? Wij weten alvast waar naartoe deze zomer.

zuid-amerika, latijns-amerika, steden, reizen, bucketlist, valparaiso, chili, onbekend, nieuw, hotspot

3/

Cartagena, Colombia

Tot enkele jaren geleden stond Colombia nog synoniem voor onveiligheid, met erg actieve en gevaarlijke drugskartels, maar de herwonnen vrede geeft dit land een volledig nieuw elan. Dit koloniaal juweeltje aan de Caribische kust is een zonnige lust voor het oog. Je loopt er in een levend museum, want de stad was in de 18e eeuw de toegangspoort tot Zuid-Amerika voor de Spanjaarden, met prachtige koloniale architectuur tot gevolg. Genoeg cultuur gezien? Dan kan je genieten van een verfrissende Refajo - een typisch Colombiaanse cocktail - op een nabij, parelwit strand.

zuid-amerika, latijns-amerika, steden, reizen, bucketlist, cartagena, colombia, onbekend, nieuw, hotspot

4/

Quito, Ecuador

Als je houdt van indrukwekkende skylines, dan zit je goed met Quito want je ziet nu eenmaal niet overal een miljoenenstad met veertien vulkanen - waarvan sommigen nog altijd actief - op de achtergrond. De hoofdstad van Ecuador is trouwens ook de hoogste hoofdstad ter wereld, dus je voelt je letterlijk in de wolken wanneer je er rondloopt. Naast natuurspektakel is de charmante oude binnenstad, die fantastisch bewaard is gebleven, een echte aanrader. De stad werd zelfs als allereerste uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, en terecht, want je vindt er meer dan 200 kerken en kloosters uit vroegere, koloniale tijden.

zuid-amerika, latijns-amerika, steden, reizen, bucketlist, quito, ecuador, onbekend, nieuw, hotspot

5/

Salvador, Brazilië

Uiteraard mag Brazilië niet in dit lijstje ontbreken. En hoewel Rio de Janeiro en Sao Paulo echte aanraders zijn, zien heel wat mensen het sensuele Salvador de Bahia over het hoofd. Toch is deze stad een echt pareltje dat je niet mag overslaan. De kleurrijk versierde huisjes, turquoise oceaan en de inwoners die bekend staan voor hun onuitputtelijke levensvreugde zijn namelijk niet te missen. Salvador staat namelijk bekend voor z'n carnaval - dat volgens velen nog leuker is dan dat van Rio - en voor capoeira, de typerende sport die het midden houdt tussen dansen en vechten.

zuid-amerika, latijns-amerika, steden, reizen, bucketlist, salvador, brazilië, onbekend, nieuw, hotspot