Compact: de nieuwe bondgenoot van influencers

Geüpdatet op 23 april 2018 door ELLE België
Compact: de nieuwe bondgenoot van influencers

Zin om kwaliteitsfoto's en originele content te delen op je social media, zonder je blauw te betalen? Denk multi, mini en kwalitatief met een compact systeemtoestel.

Heb je een beperkt budget, maar de ambitie om te pieken op social media? Dit zijn onze drie gouden regels om je posts een upgrade te geven zonder je bankrekening te plunderen.

Wees spontaan

Vandaag kiezen steeds meer bloggers voor fotoshoots met professionele fotografen. Dat levert mooie foto's op, maar het ontbreekt vaak aan spontaniteit. Heel wat mensen hebben heimwee naar het Instagram van weleer, toen posts niet altijd esthetisch waren, maar wel stukken natuurlijker.

Niet nodig dus om te investeren in een duur reflextoestel. Een compact toestel zoals de Canon Eos M100 is vaak een pak handiger. Dit fototoestel vergezelt je tijdens het uitgaan met vrienden, het ontdekken van nieuwe hotspots en tijdens city-trips met je lief.

1/

Hou het resultaat in gedachten

Een profielfoto op Facebook, een hoofdingsafbeelding voor Twitter of een Instagram Story...  social media werken met verschillende beeldformaten. Daarom is het beter dat je tijdens het nemen van de foto al in gedachten houdt in welk formaat je de foto uiteindelijk zal posten. Wil je bijvoorbeeld een foto nemen van een landschap, kies dan voor een groothoeklens. Had je daarentegen een close-up voor ogen, dan gebruik je beter een lens die begint bij 80 mm.

Hou je ervan om te variëren en je lenzen te wisselen, dan is een compacte systeemcamera je bondgenoot bij het maken van mooie foto's. Vandaag bestaan er hybride toestellen zoals de Canon Eos M100 die een praktisch, klein formaat hebben maar waarop je toch verschillende lenzen kan bevestigen. Zo heb je een hele waaier aan mogelijkheden.

2/

Varieer je inhoud

Denk crossmediaal en pas je posts aan in functie van het soort medium. Verrijk bijvoorbeeld je Instagram feed met gifs en korte video's. Maar daarvoor moet je wel een basiskennis van programma's zoals Photoshop, Indesign of Adobe Premiere Pro hebben. Zo kan je je content in een oogwenk retoucheren en verbeteren. Kies daarom ook voor een multifuncioneel toestel dat je alle mogelijkheden biedt die je nodig hebt. Dankzij de eenvoud van de Canon Eos M100 maak je met gemak korte video's voor Facebook en Instagram of zelfs vlogs voor Youtube.

Onze aanbeveling: De Canon Eos M100 is een hybride toestel met een indrukwekkende beeldkwaliteit, zowel bij foto's als video's. Met de app Canon Camera Connect kan je onmiddellijk je foto's overzetten op je smartphone via bluetooth of wifi. En bovendien ziet het toestel er nog eens erg leuk uit door z'n vintage look.

*Geschreven in samenwerking met Canon Belgium