Ontbijtrepen met vulling

Rate this post
Geüpdatet op 27 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Ontbijt
  • 25 mn
  • 15 mn
  • 8 personen
  • Medium
Ontbijtrepen met vulling

Genoeg van die ontbijtrepen uit de winkel? Met behulp van volgende receptjes maak je ze in geen tijd zelf! 

Ingrediënten

  • 90 gram havermout
  • 25 gram lijnzaad  (found at natural foods stores, Trader Joe’s, and Whole Foods)
  • 65 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 15 ml honing
  • 4 gram vanille extract
  • 1 ei
  • 15 ml kokosnoot olie
  • 15 à 30 ml melk
  • 450 gram verse vruchtjes naar keuze
  • een halve limoen
  • 50 gram suiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en maak een bakplaat klaar met bakpapier.
  2. Voor het deeg: mix de havermout, het lijnzaad en het bakpoeder.
  3. Voeg honing, vanille, ei en kokosolie toe, en doe er geleidelijk aan de melk bij.
  4. Kneed het deeg, bestrooi het met bloem en laat het 15 min afkoelen in de frigo.
  5. Voor de vulling: warm de bessen, het limoensap en de suiker op in een pan op mediumwarmte. Roer totdat je een soort van confituur bekomt. Laat de vulling afkoelen
  6. Neem het deeg uit de frigo en rol het met een deegrol in een rechthoek. Snijd de rechthoek daarna in reepjes. Laat de zijkanten van de partjes vrij en leg de vulling in het midden van de reepjes. Plooi beide zijkanten naar het midden en knijp het dicht. Een beetje water kan hierbij helpen.
  7. Leg de deegreepjes op de bakplaat. Bak het 15 min en laat het afkoelen.

(Bron: yummymummykitchen.com)

Rate this post
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor