Klassieke ontbijtrepen

Geüpdatet op 27 Februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • 20 mins
  • 1 h
  • 8 personen
  • Easy
Klassieke ontbijtrepen

Genoeg van die ontbijtrepen uit de winkel? Met behulp van volgende recept maak je ze in geen tijd zelf!

Ingrediënten

  • 250 gram havermout
  • 100 gram gedroogde vruchtjes (cranberry's, rozijnen, dadels, abrikozen...)
  • +\- 50 gram pure (kook-)chocolade in stukjes, nootjes (pistache-, pindanootjes,   amandelen),    zonnebloempitjes, pijnboompitjes, sesamzaadjes...
  • Een blikje gecondenseerde melk: 397 gram
  • Voor het vloeibare deeltje: stroop (appel, suiker), honing, pindakaas, choco...

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 130°C en vet een bakplaat in met olie.
  2. Mix de havermout, vruchtjes en andere smaakmakers door elkaar.
  3. Verwarm de gecondenseerde melk in een pan en voeg het havermoutmengsel toe.
  4. Roer het geheel door elkaar op een laag vuurtje (want melk brandt makkelijk aan)
  5. Giet het mengsel op de bakplaat en strijk het plat met een spatel.
  6. Bak een uurtje in de oven en laat 15 min afkoelen.
  7. De lekkerbekken kunnen de repen dompelen in yoghurt, choco, pindakaas, of voor een crunchy touch wat (ongekookte) quinoa toevoegen
  8. Snijd het geheel in reepjes.

(Bron: Nigella Lawson)

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be