Bosbessentaart

Geüpdatet op 27 Februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • 20 mins
  • 1 h
  • 10 stukken taart
  • Easy
Bosbessentaart

Ontbijt? Geen tijd! Het meest gebruikte excuus om de belangrijkste maaltijd van de dag over te slaan, gaat voortaan niet meer op. Dankzij de plantaardige alternatieven voor plattekaas Alpro GO ON hoef je voortaan nooit meer met een pas-uit-bedmaag de deur uit.

Ingrediënten

  • 180 g koekjes
  • 50 g gesmolten Alpro Bakken & Braden
  • 750 g Alpro Go On Natuur
  • 80 g rietsuiker
  • 100 ml plantaardige olie (zonnebloemolie of koolzaadolie)
  • 4 eieren
  • 250 g bosbessen
  • 2 mandarijnen
  • 1 vanillestokje
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de binnenkant van de bakvorm in. Plet de koekjes, meng de koekkruimels met de gesmolten Alpro Bakken & Braden en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
  2. Klop de Alpro Go On Natuur samen met de rietsuiker, de olie en de eierdooiers tot een smeuïge massa. Voeg de vanillezaadjes, de limoenschil en twee eetlepels limoensap toe. Meng alles door elkaar. Breng indien nodig op smaak met extra limoenschil/-sap en vanille.
  3. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het mengsel met Alpro Go On Natuur. Zorg dat het mengsel mooi luchtig blijft. Leg de mandarijnen en wat bosbessen op de taartbodem. Schep vervolgens de vulling met Alpro Go On Natuur erover en zet de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
  4. Laat de taart afkoelen en versier deze met bosbessen.

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be