Gepaneerde tomaat met mozzarella

Rate this post
Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 25 mn
  • 4 personen
  • Medium
Gepaneerde tomaat met mozzarella

Morgen gaan de dagen zonder vlees van start. Duizenden Belgen zeggen daarmee hun vertrouwde stukje vlees vaarwel voor veertig dagen. Afzien? Helemaal niet.

Ingrediënten

  • 6 romatomaten (zonder velletje)
  • 1 bol mozarella (in blokjes gesneden)
  • 8-10 grote verse basilicumblaadjes (grof gehakt)
  • Meel (genoeg om te bedekken)
  • 2 eieren
  • Broodkruim panko (genoeg om te bestrooien)
  • canola, plantaardige olie (genoeg om te bakken)
  • zout/peper

Bereiding

  1. Giet genoeg olie (een paar centimeter) in een diepe pan, en verhit tot 180 graden Celsius. (Een frituurketel kan je ook gebruiken)
  2. Verwijder het vel van de tomaten door ze te blancheren in heet water. (eerst met een scherp mes een kruisje in het velletje snijden.)
  3. Eens de tomaten van hun velletjes verlost zijn, hol je de tomaten uit. Kruid met peper en zout.
  4. Leg wat gehakte basilicum in de onderkant van de tomaat. Vervolgens vul je de tomaat met mozzarella blokjes.
  5. Zet alles klaar om te paneren: drie borden: één met bloem, de losgeklopte eieren, en het paneermeel of de panko. Haal de gevulde tomaat door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel of de panko. Ga door tot je alle stuks hebt gepaneerd.
  6. Bak vervolgens de gepaneerde tomaten in de hete olie tot ze goudbruin kleuren aan alle kanten. Eens gebakken, leg je ze op een vel keukenpapier om zo het overtollige olie te absorberen. Afwerken doe je met een scheutje olijfolie en extra basilicum.

Recept: bellalimento.com

Rate this post
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor