Soep van pastinaak en knolselder en pastinaakchips

Rate this post
Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 20 mn
  • 30 mn
  • 4 personen
  • Easy
Soep van pastinaak en knolselder en pastinaakchips

Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes. 

Ingrediënten

  • 200 gr knolselder
  • 300 gr pastinaak
  • 1 extra pastinaak voor de chips
  • 2 aardappeltjes
  • 1 zoete ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • Peper en zout
  • 50g boter
  • Enkele druppels truffelolie

Bereiding

SOEP

  1. Schil de pastinaak en knolselder en versnipper de ui en look.
  2. Bak dit kort in een beetje boter op een zacht vuur.
  3. Stoof alles en blus met de groentebouillon. Voeg de gesneden aardappel toe.
  4. Breng op smaak met peper en zout en gaar afgesloten verder.
  5. Mix alle brokjes wegzijn en werk af met truffelolie.

PASTINAAKCHIPS

  1. Was de pastinaak en snij in dunne schijfjes.
  2. Bak ze in een voorverwarmde oven die niet te hoog staat.
  3. Serveer ze samen met de soep.

Recept door Flandria

Rate this post
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor