Tonijnkroketjes

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner Hapjes
  • 25 mn
  • 6 personen
  • Easy
TonijnkroketjesCook a meal

Wist je dat zowat 70% van de Belgen niet genoeg vis eet? Een probleem dat snel kan opgelost worden door bijvoorbeeld tonijn uit blik te eten. Hiermee maak je namelijk alledaagse, lekkere en zomerse gerechten. Dit volgens tonijnfabrikant Rio Mare, die er speciaal een wedstrijd voor uitdacht. 

Ingrediënten

  • 2 blikken tonijn (Rio Mare Tonno Naturale)
  • 3 grote aardappelen (+-500g)
  • 3 el boter
  • 1/2 ui
  • 1 el lookpoeder
  • 1 ei
  • +- 50g geraspte kaas (kan ook perfect zonder!)
  • Mespunt komijn
  • Peper&zout
  • Handvol verse peterselie
  • Paneren: bloem – losgeklopt ei – paneermeel

Bereiding

  1. Schil de aardappel en kook ze gaar in gezouten water
  2. Pureer samen met de boter
  3. Snipper de ui, voeg toe aan de puree
  4. Meng met de kaas
  5. Voeg de tonijn toe en meng alles goed
  6. Hak de peterselie fijn en schep onder de puree
  7. Voeg nu de kruiden toe
  8. Om de vulling af te werken meng je deze met het ei
  9. Rol nu balletjes van de vulling, de grootte kan je zelf bepalen
  10. Zet de balletjes een kwartiertje in de koelkast voor je ze gaat paneren
  11. Paneer de balletjes: rol ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel
  12. Frituur op 160° c
  13. Heerlijk met een peterseliemayonaise, een looksausje of simpelweg een beetje mayonaise!

Recept door: Cook a meal 

 

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor