Tonijnmuffins met tomaten, mozzarella en verse basilicum 

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Hapjes
  • 15 mn
  • 25 mn
  • 10 muffins
  • Easy
Tonijnmuffins met tomaten, mozzarella en verse basilicum La Cuisine de Françoise

Wist je dat zowat 70% van de Belgen niet genoeg vis eet? Een probleem dat snel kan opgelost worden door bijvoorbeeld tonijn uit blik te eten. Hiermee maak je namelijk alledaagse, lekkere en zomerse gerechten. Dit volgens tonijnfabrikant Rio Mare, die er speciaal een wedstrijd voor uitdacht. 

Ingrediënten

  • 125g bloem
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 120g halfgedroogde tomaten in olie
  • 1 bol mozzarella
  • 150g tonijn uit blik in olijfolie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat eerst de tonijn uitlekken
  2. Meng de bloem, het bakpoeder en de eieren met 1el olijfolie en de melk in een kom
  3. Hak de basilicum en voeg deze toe aan het deeg, meng tot een glad deeg en kruid met peper en zout
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Snij de knoflook heel fijn (of pers met een knoflookpers), hak de zongedroogde tomaten en meng deze samen met de knoflook, de rest van de olijfolie en de blokjes mozzarella. Voeg dit mengsel toe aan het muffinbeslag
  6. Giet het beslag in de muffinvormjes, zorg dat de vormpjes voor 3/4 vol zijn
  7. Bak gedurende 25 minuten. Controleer op het einde de gaartijd door met het puntje van een mes in het midden van een muffin te prikken. Als het mes er schoon uitkomt zijn ze gaar.Dit recept is heerlijk om te serveren als aperitief of voorgerecht. Serveer samen met een groene salade.

Recept door: La Cuisine de Françoise 

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor