5 redenen om nu je vakantie naar Corfu te boeken

Geüpdatet op 28 februari 2018 door ELLE België
5 redenen om nu je vakantie naar Corfu te boeken

Hold your mythological horses, hoog tijd om je volgende vakantie te boeken. Corfu heeft het allemaal: fotogenieke stranden, cultuur, eten om je vingers bij af te likken en een gloednieuw super-de-luxe hotel dat schreeuwt om uitgetest te worden.

1. Het luxehotel

Ikos Resorts, de marktleider in luxe all inclusive hotels, opent in mei 2018 het Ikos Dassia hotel. All inclusive wordt hier naar een niet eerder gekend niveau getild met de infinity lifestyle. Zo zijn er acht restaurants met menu’s samengesteld door Michelin sterrenchefs, elf bars omheen de verschillende zwembaden en tuinen, met 300 wijnsoorten in de kelder en de beste mixologisten.

Een parelwit privéstrand, oneindig veel sportactiviteiten en een heerlijke spa en wellness om helemaal tot rust te komen, maken het geheel af. Voor kinderen zijn er verschillende gratis clubs, die beantwoorden aan de strengste standaarden. Verwen jezelf helemaal en boek één van de Beach Front Villas met privé zwembad. Zit je vinger al aan de ‘nu boeken’-knop?

En de kers op de taart: Ikos Resorts is door TripAdvisor bekroond tot Beste All-Inclusive Resort van de wereld.

1/

2. De stranden

Op zoek naar spectaculaire rotsen die de zee in donderen? Of liever goudkleurig zand dat tussen je tenen speelt? Of zoek je een kiezelstrand met kristalhelder water? Op Corfu moet je niet kiezen. Trek bijvoorbeeld naar het strand van Sidari en ontdek er de Tunnel d’Amour, een natuurlijke tunnel onder de rotsen. De mythe zegt dat wie door de tunnel zwemt zijn soulmate zal vinden.

2/

3. De cultuur

Genoeg gesnorkeld en gebruind? Struin dan door het labyrint van straten van Corfu Stad en bewonder de oude forten en paleizen. Je pumps laat je achter in het hotel, want hier is het één en al kasseien. Scoor een nieuwe leren handtas en blijf nog even plakken tot het nachtleven in de jachthaven van de grond komt.

Zin om je even tot prinses of keizerin te wanen? Bezoek dan het Achilleion Paleis, op 10 kilometer van de oude stad. Sissi liet het eind 19e eeuw bouwen als buitenverblijf en noemde het paleis naar haar favoriete Griekse held: Achilles. Het paleis ademt romantiek en is omringd door klassieke Griekse beelden.

Ikos Resorts bied je in het kader van Lokale ontdekking trouwens de gratis Museum Pass aan, handig, toch? In welke musea dit pasje van toepassing is, moet je zeker eens navragen bij de infobalie.

3/

4. Het eten

Corfu staat bekend om zijn vele olijfbomen. Van een geweldige aperitief gesproken: de ondergaande zon, verse Griekse olijven en een glaasje koele witte wijn erbij. Op culinair gebied stelt Corfu niet teleur: je kan kiezen uit tal van eersteklas restaurants. En met de Dine Out optie van Ikos Resorts boek je makkelijk een tafel in een lokaal restaurant. The Venetian Well kan ELLE bekoren, heerlijk weggestopt op een authentiek plein in Corfu stad. De tafeltjes staan er netjes geschikt rond een eeuwenoude waterput, en de sterrenhemel krijg je er gratis bij.

4/

5. De natuur

Corfu, dat is groen, groen en nog meer groen. Huur een scooter, of leen gratis een luxe auto van Ikos Resorts en trek er op uit langs pittoreske dorpen en prachtige baaien. De Pantokrator top is de hoogste berg van Corfu, en een absoluut hoogtepunt tijdens je dagtrip doorheen het binnenland.

Stuur ons zeker een kaartje!

 

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Ikos Resorts.