Zou jij de buitenechtelijke stap wagen? Clara kijkt hoe ver zij zou gaan!

Geüpdatet op 28 februari 2018 door ELLE Partner
Zou jij de buitenechtelijke stap wagen? Clara kijkt hoe ver zij zou gaan!

Clara, 37 jaar en waarvan 8 jaar getrouwd, testte voor ons de site Gleeden, om zich te amuseren zonder emotie, maar om toch maar eens uit die dagelijkse gewoontes te stappen. Zal ze zo ver gaan en de buitenechtelijke stap wagen of niet? Zij getuigt.

7u41: Mijn man Olivier staat klaar om naar het werk te gaan. Hij geeft me zoals elke morgen een kus. Net zoals elke morgen doet hij het op automatische piloot en zonder me aan te kijken.

7u44: Ik ga naar de keuken om de chocoladetaart af te werken waar ik gisteren aan begonnen was.

7u47: Ik zet de taart in de ijskast om hem verder te laten af koelen en open mijn laptop. Eén van mijn vriendinnen heeft zich onlangs ingeschreven op een datingsite voor getrouwde vrouwen. We hebben er gisteren nog mee gelachen na de yoga. Zij met een fonkeling in de ogen, ik met plaatsvervangende schaamte. Ik surf uit nieuwsgierigheid naar de startpagina voor een vrijblijvende kennnismaking.

8u02: Een profiel aanmaken is gratis, de chatberichten worden gecontroleerd door een moderator. Het is een serieuze site gebaseerd op wederzijds respect. Ik zit nog altijd op de homepage en denk na. Sta ik werkelijk op het punt om Olivier te bedriegen? Ik zou het zo niet durven noemen. Maar ik voel dat ik wel opensta voor een stiekem me-time momentje.

8u04: Ik vul langzaam de eerste gegevens in: naam, land, leeftijd... De rest gaat vanzelf. Ik geef me over aan het (over)spel en voel me vederlicht.

8u22: De laatste en cruciale stap: een foto uploaden. Ik vertrek naar mijn werk en denk er onderweg over na.

8u59: File! Ik bel hands free naar mijn beste vriendin Valerie om raad te vragen.

1/

9u02 : Valerie biecht op dat ze sinds kort op Gleeden zit. Dus dat verklaart haar gezonde glow en nieuwe levenslust! Dat verhaal van haar weekendje aan zee om uit te waaien... Ik vond het al moeilijk te geloven.

11u37: Tussen twee meetings door laad ik een foto op. Ik heb bewust gekozen voor eentje waar ik maar voor de helft opsta en dan nog in de schaduw.

12u19: Ik bijt mijn tanden stuk op de openingszin. Het moet eerlijk en oprecht zijn. Ik wil me opnieuw vrouw voelen, maar mijn huwelijk is heilig. Als hobby’s noteer ik sport en cinema, maar ik verzwijg mijn keuken- kunsten. Dit is tenslotte Mad Men niet.

12u36: Ik check mijn profiel nog een laatste keer, klik op ‘bevestig’ en zwier hem online.

12u37: Even kijken of mijn profiel al bekeken is. Nog niet.

12u38: Mijn eerste bezoeker!

12u43: Mijn foto is al vijf keer bekeken!

13u24: Zestien bezoekers! Ik voel me op slag tien jaar jonger en tien kilo lichter. Wat een egoboost al niet kan doen !

14u19: Ze zijn allemaal getrouwd of heb- ben een vaste relatie. Ik kan ze niets verwijten, ik heb zelf een profiel aangemaakt. Maar zo is de situatie tenminste duidelijk. Mijn laatste illusies over echtelijke trouw smelten als sneeuw voor de zon.

14u20: Het goede nieuws is dat mijn virtuele aanbidders stuk voor stuk dezelfe socio-professionele achtergrond hebben als ik. De sfeer is hoffelijk en beleefd. Niets vulgaire voorstellen of platvloerse avances.

14u22: Er verschijnt een popupbericht op mijn scherm. “Handjehelpen16” start een chatgesprek. “Dag Julie, hoe verloopt je dag?”

14u23: We wisselen wat trivia uit. De interesse is duidelijk wederzijds. Ik voel me opgelaten. “Handjehelpen16” schrijft zonder fouten. Wat een opluchting. Maar ik zit op kantoor en sluit het chatvenster af.

2/

17u18: Wanneer ik terug inlog, vind ik een tiental berichten in mijn inbox. Allemaal even hoffelijk en beleefd. Maar enkel “Handjehelpen16” krijgt mijn volle aan- dacht, de ingesloten foto trekt me over de streep. Ik stuur hem een berichtje terug.

18u57: Ik kom thuis van mijn werk. Olivier heeft voor het avondeten gezorgd. Voor het eerst in drie jaar. Mannen hebben een radar, zoveel is duidelijk. Alleen jammer dat ze hem niet wat sneller gebruiken.

20u03: Ik stel voor om samen nog iets te gaan drinken. Hij wil nog een dossier afwerken en moet morgen vroeg opstaan.

20u09: “Handjehelpen16” nodigt me uit om morgen een koffie te gaan drinken. Ik ben van mijn melk en antwoord niet.

20u11: Olivier laat me weten dat hij zijn moeder beloofd heeft om zondag haar zolder op te ruimen. Zijn moeder noemt me al acht jaar Claire, zoals zijn ex.

7u41: Olivier staat klaar om naar het werk te vertrekken. Hij geeft me zoals elke morgen nog een kus. Net zoals elke morgen doet hij het op automatische piloot en zonder me aan te kijken.

7u53: Morgen ga ik koffie drinken met mijn nieuwe date. Hopelijk kan hij me daarna een handje helpen….

De Franse site www.gleeden.com bestaat sinds 1 december 2009 en telt al 4 miljoen actieve leden. De missie van bezieler? "Komaf maken met de hypocrisie van de zogezegde datingsites voor singles."

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Gleeden.