7 fantastische citytrip bestemmingen voor 2018

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Laure Vandendaele
7 fantastische citytrip bestemmingen voor 2018

Nog op zoek naar een leuke bestemming voor je volgende citytrip? Dit zijn de favoriete bestemmingen van de reislustige journalisten bij National Geographic.

LEES OOK: TOP 10 - dit zijn de veiligste landen ter wereld

1. Dublin, Ierland

national geographic dublin ierland 2018

Waarom willen we gaan? Omdat de Ierse hoofdstad er ondanks zijn 1,2 miljoen inwoners uitziet als een vriendelijk dorp. Voor een bezoek aan The Irish Emigration Museum en een van de vele mythische pubs. En om te feesten natuurlijk, wist je dat een derde van de Ierse bevolking jonger is dan 25?

1/

2. Tbilissi, Georgië

citytrip 2018 tbilissi georgië

Waarom willen we gaan? Voor de veelzijdige architectuur, de zwavelbaden, de khinkali (ravioli gevuld met gekruid vlees) en de gastvrijheid van de locals. De stad is in volle ontwikkeling, dus het is nu het moment om te gaan!

2/

3. Malmö, Zweden

citytrip 2018 malmo zweden

Waarom willen we gaan? Omdat het dé nieuwe bestemming voor foodies is! De op drie na grootste stad in Zweden is de thuishaven van 180 verschillende nationaliteiten en telt meer dan 450 restaurants. Het wordt spullen van lokale specialiteiten (of niet), kaneelbroodjes of de meest populaire streetfood van het moment: falafel!

3/

 4. Phnom Penh, Cambodja

Waarom willen we gaan? Om volop te genieten van de mooie stad en om de geschiedenis achter de Cambodjaanse genocide beter te begrijpen. Wandel er doorheen de decors van Angelina Jolies film 'First They Killed My Father' en ontdek er de culturele schatten van het Koninklijke Palei in Phnom Penh.

4/

5. Santiago, Chili

Waarom willen we gaan? Voor de kunstgalerijen in open lucht. De hoofdstad van Chili is de derde grootste stad van het land en heeft heel wat te bieden voor liefhebbers van street art. De mooiste wijken om te bezoeken? Bellavista, Brasil et Yungay.

5/

6. Sydney, Australië

Waarom willen we gaan? Om de gloednieuwe opera te ontdekken! Er werd 273 miljoen dollar (ongeveer 230 miljoen euro) geïnvesteerd om het interieur van de mythische plek te renoveren. Dat belooft!

6/

7. San Antonio, Texas

Waarom willen we gaan? Om te feesten alsof het nog steeds 1718 was. In 2018 viert de stad in Texas zijn driehonderdste verjaardag. Op het programma: een groot feest met vuurwerk op 31december, artistieke optredens en culturele evenementen.

Is je reishonger nog niet gestild? Op de website van National Geographic vind je nog heel wat inspiratie.

> Hou je van cultuur
Cleveland, Ohio, Verenigde Staten
Friesland, Nederland
Harare, Ethiopië
Labrador, Canada
Oaxaca, Mexico
Tétouan,  Marokko
Vienne, Oostenrijk

> Of natuur
Albanië
Jordan Trail, Jordanië
Jujuy Province,  Argentinië
Madagascar
Oahu, Hawaï
Ruaha NP,  Tanzania
Nationaal Park van Seoraksan, Zuid-Korea