De 10 zonnigste winter getaways in Europa

Geüpdatet op 13 januari 2020 door Maxine Detaellenaere
De 10 zonnigste winter getaways in Europa

Regen, wind en sneeuw buiten? No thanks, wij vertrekken richting de zon!

Deze maand al iets te veel natgeregend of ondergesneeuwd geweest? Meer een bikiniliefhebber dan een muts-en-sjaal-afficionado? We feel your pain. Deze tripjes zijn dicht bij de deur en baden in een heerlijk warme winterzon.

Voor foodies: Sevilla

In deze zonnige Spaanse stad is het rond Sinterklaas nog altijd meer dan 20 graden, als dat geen geschenk is. Breng een bezoekje aan het historische Real Alcázar  en geniet achteraf van de typische en ronduit heerlijke tapas zoals patatas bravas, pinchos en calamares. Buen provecho!

vakantie, zon, bestemming, europa, sevilla

 

 

Voor fancy ladies: Nice

De Côte d'Azur is iedere dag van het jaar een goed idee. Nice is niet alleen een erg levendige stad, maar het vormt ook een ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan andere pareltjes van elegante kuststadjes zoals Monaco, Cannes, Antibes en Menton.

winter, zon, bestemming, vakantie, nice

 

Voor Indiana Joneses: Malta

Liefhebbers van de antieke oudheid kunnen hun hart ophalen in Malta, want het barst er van de archeologische sites. Het eiland is al bevolkt sinds de prehistorie en werd veroverd door onder meer de Romeinen, Arabieren, Normandiërs en Fransen, die elk hun stempel nalieten op de Maltese cultuur en architectuur.  Bovendien zien de turquoise wateren die het eiland omringen er zelfs in de winter erg aanlokkelijk uit.

winterzon vakantie winter zon malta

Voor de surfbabes: Lanzarote

De Canarische Eilanden zijn het hele jaar door een populaire bestemming bij zonnekloppers, want niet duur en het klimaat is er  ideaal. Bovendien kunnen de sportievelingen onder ons zich op Lanzarote in de handen wrijven, want op dit eiland vind je tal van goede surfplekjes, de droom van iedere surfbabe.

winterzon vakantie winter zon lanzarote

Voor de romantische zielen: Kos

Kos kent erg milde winters, waardoor het er zelfs in december aangenaam vertoeven is. De schattige wit-met-blauwe huisjes zo typerend voor de Griekse eilanden zijn een streling voor het oog, en al helemaal bij een gouden zonsondergang op het terras van een romantisch restaurantje. Huur tijdens je verblijf ook een fiets en geniet van de oogverblindende vergezichten die Kos te bieden heeft - en stop op tijd voor een glaasje Ouzo, de lokale drank met opvallende anijssmaak.

winterzon vakantie winter zon kos

Voor de flower girls: Madeira

Madeira wordt het bloemeneiland genoemd wegens de florale pracht die er zeker tijdens de lente en zomer volop te bewonderen valt. Maar gelukkig is het ook in de wintermaanden een erg leuke en zonnige bestemming, zeker als je houdt van wandelen in het wondermooie groen. Bezoek zeker het park van Queimadas met z'n klaterende watervallen en ongerepte natuur.

winterzon vakantie winter zon madeira

Voor de prinsesjes: Algarve

Oké, op bikiniweer moet je in de Algarve tijdens de winter niet rekenen, maar het is er nog altijd een pak warmer dan in ons belgenlandje. Bovendien kan je er ook tijdens de winter de adembenemende natuur en grillige kustlijnen bewonderen en schattige dorpjes bezoeken zoals Almasil en Estói met z'n prachtige Roze Paleis.

winterzon, vakantie, bestemming, algarve, zon

Voor de party people: Malaga

Met ruim 300 zonnige dagen per jaar, zit de kans er dik in dat je je hele vakantie in Malaga onder een staalblauwe lucht doorbrengt. Ook het bruisende nachtleven maken de streek een aanrader voor wie wel eens graag haar signature moves bovenhaalt tijdens een zwoele Spaanse fiesta.

winterzon vakantie winter zon malaga

Voor levensgenieters: Sicilië

Ook een enorme Italiëfan? Op het Italiaanse vasteland zijn de temperaturen meestal niet al te best tijdens de wintermaanden, maar het zuiderse Sicilië is een uitzondering. Daarenboven kan je er heel wat interessante archeologische sites bezoeken en genieten van de fenomenale Siciliaanse keuken, met verrukkelijke dolci zoals de zoete cannoli met ricotta.