Deze Belg krijgt zeker een kaartje voor het prestigieuze Met Gala 2018

Gepubliceerd op 30 november 2017 door Maxine Detaellenaere
Deze Belg krijgt zeker een kaartje voor het prestigieuze Met Gala 2018

Karen Van Godtsenhoven mag zich de nieuwe curator noemen van de modeafdeling van het Metropolitan Museum (Met) in New York. En dat is een very big deal.

Het Met is een van de meest vooraanstaande musea ter wereld en ook de locatie voor het prestigieuze Met Gala. Dit übermodieuze evenement is het jaarlijkse startschot voor de nieuwste modetentoonstelling in het museum. Het gala moet niet onderdoen voor de Oscars qua wereldberoemde gasten uit de showbizz-, muziek-, en modewereld.

Belg curator metropolitan museum

Mode als kunst

Mode wordt in het Met ook als een effectieve kunsttak beschouwd, en dat is een van de redenen waarom Van Godtsenhoven een enkeltje richting the Big Apple heeft geboekt. "De modeafdeling van het Metropolitan Museum is in een groter geheel ingebed en is verbonden met andere departementen als Egyptische kunst of schilderkunst. We gaan mode samen met andere kunsttakken tonen."

Van Godtsenhoven werkte sinds 2009 als curator voor het Antwerpse ModeMuseum. "Het was geen makkelijke beslissing, want ik ben graag in Antwerpen. Tegelijk is het moeilijk om niet op zo'n kans in te gaan.", aldus de stralende curator.

Voor de geïnteresseerden: De modedocumentaire The First Monday in May verhaalt de maandenlange, rigoureuze voorbereiding die telkens aan het Met Gala vooraf gaat, onder het toeziend - en alziend - oog van Anna Wintour, de beruchte hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue.

LEES OOK: Werken in de modesector: Tien modejobs waar je niet aan dacht.