Vier romantische dagen in Toscane, zo geweldig was het

Geüpdatet op 19 februari 2018 door ELLE Partner
Vier romantische dagen in Toscane, zo geweldig was het

ELLE-lezeres Julie nam samen met haar man deel aan onze Nissan-wedstrijd en dat leverde hen een prachtige vierdaagse reis naar Toscane op. Benieuwd of ze genoten hebben van la dolce vita!

Het koppel mocht gratis op reis naar een van de mooiste streken van Italië, een land waar ze bovendien nog nooit waren geweest. Ze mochten er rondtoeren met de gloednieuwe Nissan MICRA, met alles erop en eraan. "Het was een onvergetelijke ervaring, een betoverend mooi cadeau!", glimlacht Julie.

Het startpunt van de rondreis lag in Firenze, dé toeristische trekpleister van de streek. "De wagen stuurde vlot, reed soepel en was uitgerust met handige snufjes (zoals de 360 gradencamera’s met bovenaanzicht). Superhandig in het drukke verkeer en bij het parkeren! Rijden in Italië is echt niet te vergelijken met rijden in België", herinnert Julie zich. Erg veel auto’s, snelwegen met vier tot vijf rijstroken en vooral heel wat tweewielers (Vespa’s, motors of fietsen) die tussen de auto’s door van de ene rijstrook naar de andere zigzaggen. Zo kon het duo meteen ook de dodehoekverklikker en de detectie van bewegende voorwerpen uitproberen, die een geluidssignaal laten horen wanneer er zich voorwerpen buiten je gezichtsveld of dicht bij de auto bevinden. "We waren een beetje verrast door al die drukte en moesten er ons hoofd goed bijhouden, maar uiteindelijk is alles vlot verlopen. Ondanks de verkeersdrukte is de stad echt de moeite waard, ronduit prachtig." Julie maakte van de gelegenheid gebruik om wat uit te rusten en haar man te laten rijden. Na Firenze gingen ze naar het platteland en kwamen ze in een hele andere sfeer terecht, met kleine weggetjes, velden, wijngaarden en de mooiste dorpjes van Toscane.

Het koppel is het erover eens dat de nieuwe Nissan MICRA er veel jonger, sportiever, moderner en hipper uitziet. "Het is een mooie wagen! We hebben er allebei van genoten. Hij ziet er niet alleen goed uit, maar biedt ook veel ruimte en comfort. Dat heeft me aangenaam verrast. De auto is echt ruim vanbinnen. We waren maar met ons tweetjes, maar we hadden even goed met het hele gezin op reis kunnen gaan, samen met onze twee kinderen. De stoelen zijn comfortabel en het volledig uitgeruste dashboard biedt allerlei opties die zorgen voor een nog betere rijervaring, zoals de gps die ons natuurlijk erg goed van pas kwam tijdens onze rondreis. Eerlijk, er schiet me niet meteen iets negatiefs te binnen", bekent Julie.

Hun favoriete momenten tijdens de reis? "Wat mij betreft, de ritten langs de pittoreske wegen. Adembenemend mooi! Dat zal me altijd bijblijven", mijmert Julie nog na. "En dan was er natuurlijk ook nog de fotosessie: zoiets hadden we nog nooit eerder gedaan. Dat was heel tof. Soms hadden we minutenlang de slappe lach, omdat we niet gewend zijn om voor de camera te staan, maar het was in ieder geval een unieke ervaring (gelach)."

Haar man was vooral onder de indruk van de 360°-luisterervaring van het BOSE® PERSONAL®-audiosysteem (met 6 speakers, waarvan 2 Ultra- Nearfield™ in de hoofdsteun van de bestuurder)." Dat was super, alsof we midden in de muziek zaten!" vertelt ze.

"Eigenlijk deed deze reis me een beetje denken aan onze huwelijksreis. Het was echt leuk om met ons tweetjes in een prachtig land op reis te zijn en de hele dag in de watten gelegd te worden. De landschappen onderweg waren wondermooi. We hebben er enorm van genoten. BEDANKT!"

Foto's: @mimmodenicolaïs - www.denicolais.com

Artikel geschreven in samenwerking met Nissan.