Nieuw in de badkamer: de micellaire shampoo

Gepubliceerd op 9 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Nieuw in de badkamer: de micellaire shampoo

Is een micellaire shampoo een meerwaarde voor je haar?

Wat ooit een geheim in de make-upkoffer van make-upartiesten was (en dan hebben we het natuurlijk over Sensibio H2O van Bioderma) is intussen een vaste waarde in onze badkamer. De reiniger is ideaal om zelfs de meeste hardnekkige make-up op een zachte manier te verwijderen, zeker als het snel moet gaan en je niet de energie hebt om aan het hele double cleansing regime te beginnen.

Voor huid en haar

Wat werkt voor de huid, werkt blijkbaar ook voor je haar want verschillende merken brengen nu een micellaire shampoo op de markt. Net als bij de reinigers zorgen micellen, dat zijn oliemoleculen ingekapseld in water, ervoor dat onzuiverheden (zoals talg, bet en productresidu op het haaroppervlak en de hoofdhuid) als een magneet worden aangetrokken. Omdat de micellen ook restjes van vervuiling aantrekken, lijkt de micellaire shampoo (net als deze producten) vooral aangewezen voor de drukbezette city girl die graag buiten sport. Door de zachte formule en manier van reinigen, kan je een micellaire shampoo, net als het water, zonder probleem dagelijks gebruiken.

Deze transparante en vloeibare shampoo is perfect voor meisjes en vrouwen met fijn haar. Heb je heel dik, droog haar? Dan moet je zeker eens een cleansing conditioner proberen.

Shopping

Nivea lanceert twee micellar shampoos, eentje voor om het haar op een zachte manier te reinigen (Purifying Micellar Shampoo), eentje die ontwikkeld werd om  te hoofdhuid te kalmeren.(Comforting Micellar Shampoo)

Purifying Micellar Shampoo, 4,99 euro
Comforting Micellar Shampoo, 4,99 euro

Ook Redken gooit het over de micellaire boeg en lanceert de Clean Maniac-lijn met een shampoo en een conditioner. (shampoo, 23 euro/ conditioner, 25 euro)

Clean Maniac Shampoo van Redken, verkrijgbaar bij geselecteerde kapsalons.