Ik wil slapen!

Gepubliceerd op 24 oktober 2017 door ELLE België
Ik wil slapen!

Slapen, dat moet je leren. Je moet je erop voorbereiden, het opbouwen. Kortom, weer leren slapen is de boodschap als je weer goed wilt slapen!

Een les in slaap vallen

  • Ga slapen zodra je je moe begint te voelen.
  • Gebruik je bed enkel om in te slapen (met seks als enige uitzondering). Dus ook niet lezen of tv kijken in bed.
  • Zet de wekker ruim vóór je moet opstaan, zonder rekening te houden met het moment van inslapen.
  • Lukt het na 20 minuten nog niet om in slaap te vallen? Sta weer op, verlaat de slaapkamer en ontspan je, zonder te eten, te roken of koffie te drinken. Ga enkel weer naar bed om te slapen.

Geen schermpje!

Een scherm is taboe als je goed wilt slapen. Zet geen televisie of computer in je slaapkamer. Vlot inslapen en goed doorslapen wordt onmogelijk als je eerst een scherm gebruikt.

Pikdonker 

Het donker werkt als een signaal voor ons lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Rust je slaapkamer uit met dikke gordijnen of rolluiken. Stel de temperatuur van je kamer in tussen 16 en 20 °C.

Sporten: ja, maar op het juiste moment!

Intensieve sporten zoals zwemmen of fietsen, meerdere keren per week, zijn ideale activiteiten. Maar om 20 uur nog gaan zaalvoetballen, dat zal je niet helpen in slaap te vallen!

De homeopathie kan je helpen!

Homeopathische geneesmiddelen zijn doeltreffend bij slaapproblemen, met bovendien het voordeel dat ze geen vervelende bijwerkingen of een verslaving meebrengen. Probeer de oorzaak van je slaapprobleem te vinden en kies het homeopathische geneesmiddel dat een antwoord biedt op jouw klacht:

“Ik ben boos”: neem 5 korrels Ignatia 9 CH bij het slapengaan en herhaal zo nodig tijdens de nacht.

“Ik heb stress”: Gelsenium 9 CH is het homeopathische geneesmiddel dat je nu nodig hebt. Neem 5 korrels bij het slapengaan en herhaal zo nodig tijdens de nacht.

“Ik pieker de hele nacht over mijn werk”: dan moet je Nux Vomica 9 CH hebben, aan een dosering van 5 korrels bij het slapengaan.

En als al die redenen samen je verhinderen in slaap te vallen, dan kun je voor het slapengaan Sédatif PC innemen. Vraag raad aan je apotheker wanneer je een homeopathisch geneesmiddel uitkiest.