Vacature: ELLE.be is op zoek naar een nieuwe redactrice

Gepubliceerd op 2 oktober 2017 door Isabelle
Vacature: ELLE.be is op zoek naar een nieuwe redactrice

Goed nieuws voor vlotte pennen met modieuze ambities: er is een plaatsje vrijgekomen op de redactie! ELLE.be is dringend op zoek naar een redacteur/redactrice mét ervaring om het team te vervolledigen. 

Redactrice Elise verlaat na twee mooie jaren het ELLE.be schip en redactrice Isabelle hangt haar pen even aan de wilgen om een dochtertje te verwelkomen. Het wordt de komende maanden dus bijzonder stil op de redactie en we zijn dringend op zoek naar een groot lawaai om die leegte op te vullen. Of liever: vol te schrijven! Schrijfvaardigheden en een obsessie voor taal zijn de eerste en belangrijkste vereisten om een plekje in het team te bemachtigen.

Hou je van mode, beauty en lifestyle en heb je altijd al "iets" in het wereldje willen doen? Dan ben je nièt aan het juiste adres! (Bespaar onze HR dus heel wat tijd en werk en zet je zoektocht verder in een andere branche. Tip: ontdek hier alvast tien leuke modejobs waar je waarschijnlijk niet aan gedacht hebt.)

Terug naar onze vacature: wat we dus wél zoeken, is iemand met een passie voor de taal van Vondel. Iemand die zijn of haar dagdromen, gesprekken, mails en zelfs doktersbriefjes in gedachten als een roman herschrijft. Iemand die dolgraag met woorden speelt. Iemand die decibels op papier zet, terwijl hij/zij ogenschijnlijk muisstil aan een bureautje zit. Iemand die tegen de tijd kan typen en vijf artikels per dag niet verwart met een "ongewoon hoge werkdruk". Iemand, uiteindelijk, die het graag over mode, beauty en lifestyle heeft :)

Wat we, naast die schrijfvaardigheden, van je verwachten? 

 • Je schrijft dagelijks artikels voor ELLE.be. Heel veel artikels...
 • Je werkt mee aan creatieve video- en fotoprojecten voor onze diverse sociale media.
 • Je houdt het mode-, beauty- en lifestyle nieuws nauwlettend in de gaten en komt dagelijks met creatieve en originele artikelideeën op de proppen.
 • Je bent niet bang voor lange afstanden, de redactie bevindt zich immers in Lasne.
 • Dat spreek je uit als "La-anne" en niet "LaSne", je raadt het al: we zitten in Waals-Brabant en dus is het mooi meegenomen als je ook een woordje Frans kan, al was het maar om je plan te trekken aan de koffiemachine...
 • Hadden we al gezegd dat je graag moet schrijven?
 • Je hebt ervaring in de media en kan goed omgaan met de beruchte tijdsdruk die online journalisten ervaren.
 • Je beschikt over basic photoshop en wordpress vaardigheden en de woorden "SEO" en "Google Analytics" komen je niet onbekend voor.
 • Je kan stagiaires begeleiden en wegwijs maken in de verraderlijke wateren van online media.
 • Je bent een creatieve duizendpoot, een perfectionist, een flexibele multitasker en boven alles niet bang voor nieuwe uitdagingen...
 • Je hebt nog geen ervaring? Waag dan je kans als schrijfstagiaire -ontdek hier wat we van onze lovely interns verwachten.

Je bent er klaar voor? Stuur je CV en motivatiebrief naar ivh@editionventures.be en make it work!