Zo scoor je die droomjob bij een modemagazine

Geüpdatet op 4 september 2018 door ELLE België
Zo scoor je die droomjob bij een modemagazine

Nog geen plannen de komende maanden? ELLE.be is op zoek naar goede schrijfstagiaires! Het is een publiek geheim dat topstagiaires op onze redactie doorstoten naar vaste jobs, maar wat maakt van jou die ene parel? We helpen je alvast op weg... 

Wat zoeken we precies in een stagiaire?

Een realist! Je bent hier niet om de hele dag kleren te passen en je zal Gigi Hadid niet ontmoeten: zo ziet het leven van een redactrice er dus niét uit. Een job als modejournalist is heel glamoureus, maar voor elk uur dat je op de modeweken of een shoot paradeert, breng je tien uur achter je bureau door om alles voor te bereiden, te coördineren en uit te schrijven. Onthoud dus heel goed: het is keihard werken!

Redactrices Isabelle en Julie in Cannes.
Diezelfde Julie na een lange dag op Paris Fashion Week, 23u, tijd om aan de slag te gaan! Een marathon die om drie uur 's nachts is geëindigd.
Redactrice Elise in het Modekot.
Elise tijdens de 7,5 overige werkuren van de dag...

Een doorzetter! De redactie bevindt zich in Lasne, wat voor de meeste mensen gelijk staat aan de andere kant van de wereld. Dat betekent dat je ’s morgens vroeg zal moeten opstaan en waarschijnlijk heel wat fileleed te verwerken krijgt. Wapen je dus tegen deze stress en maak er het beste van -dat doen wij ook: koop een luisterboek voor in de file, maak van die uren gebruik om te brainstormen of de volledige hitparade vanbuiten te leren. Of beter: neem de trein, hernieuw je Netflix abonnement en bekijk alle afleveringen van 13 Reasons Why tijdens je dagelijkse pendelsessies.

Een levensgenieter! Hadden we al gezegd dat het hard werken is? Dat is nog steeds waar, maar naast al het bureauwerk krijg je ook de kans om fotoshoots bij te wonen, videoshoots te coördineren, de aanstormende wintercollecties als allereerste te ontdekken, als model te fungeren in onze tutorials, absurd leuke product launches bij te wonen, artiesten te ontmoeten, de nieuwste workouts uit te testen, grappige challenges aan te gaan (indoor skydiven, anyone?), héél veel donuts te eten én het reilen en zeilen achter de schermen van de modewereld te ontdekken. Ook niet onbelangrijk: de redactie hanteert een dog friendly policy, dus verwacht je aan een dagelijks knuffelkwartier met de aanwezige puppy’s…

Een schrijver! Ja mode is je ding, maar je bent hier in de eerste plaats om mooie teksten te schrijven. “Ik heb er altijd van gedroomd om journalist te zijn en mijn hobby is magazines lezen”: de zin die op negen van de tien CV’s voorkomt. Tot je die mensen aan het werk zet en blijkt dat ze geen letter kunnen of willen schrijven. Je zou verbaasd zijn hoeveel kandidaat-stagiaires na een week sneuvelen omdat ze drie artikels per dag verwarren met “een ongezond hoge werkdruk”.

Een creatieve geest! Het is heel eenvoudig: je bent niet langer op school en wij zijn hier niet om je elke dag een taakje te geven. We verwachten van een stagiaire dat hij/zij proactief is, zelf ideeën en suggesties aanvoert, ’s morgens op eigen houtje het (mode)nieuws doorneemt en zelf creatieve projecten op poten zet. Wil je een videoreeks met food hacks maken? Super, aan de slag! Lijkt het je een leuk idee om een mode-ABC uit te werken? Laat maar komen! Heb je via Instagram een coole artiest ontdekt? Ga die interviewen! Ben je een beautyfreak? Werk een tutorial uit! We hebben een studio, een beautyroom, een gigantische dressing én heel veel andere creatievelingen ter beschikking: the sky is the limit, maak daar gebruik van! Afhankelijk van je eigen proactiviteit kan de stage twee kanten uitgaan: òf je zit zes weken muisstil in een hoekje weg te kwijnen, òf je kan na afloop terugblikken op een productieve periode vol leuke projecten die op jouw naam komen te staan.

Een perfectionist! Lees je teksten driemaal na voor je ze indient, zorg dat àlle onoplettendheden eruit zijn gehaald, gebruik alleen afbeeldingen die scherp zijn, lak je nagels wanneer je handen in beeld komen voor een DIY-tutorial, ruim je bureau op… kortom: lever geen half werk, enkel juweeltjes waar je zelf terecht trots op kan zijn!

Zo’n persoon bestaat niet? Fout: de redactie barst ervan! Weetje: iedereen die hier werkt, begon ooit als stagiaire op de grote boze Lasne redactie en wist zich door al het bovenstaande te onderscheiden van zijn of haar concurrenten.

Lang verhaal kort: ben jij de parel die we zoeken? Stuur dan als de donder je CV en motivatiebrief naar ivh@editionventures.be en make it work!