Hoe Dior een make-upblunder high fashion maakt

Geüpdatet op 6 mei 2019 door Laure Vandendaele
Hoe Dior een make-upblunder high fashion maakt

Twee subtiele laagjes mascara is voor mietjes. Dior was tijdens de eerste dag van de modeweek van Parijs kwistig met mascara en gaf de modellen wimpers als spinnenpoten. Een klassieke beginnersfout die er plots fashionable uitziet. 

De modeweek in Parijs is nog maar net begonnen of een nieuwe make-uptrend dringt zich op. Mascara met de 'M' van 'meer' of van 'make-upblunder'.

Een look die er op je vijftienjarige zusje als een serieuze beautyblunder (ach, wie maakte 'm niet?) uitziet, maar als Peter Philips modellen van spinnenpotenmascara voorziet, staat het plots veel leuker. "Ik wilde de ogen op een spontane manier accentueren", vertelt het hoofd van Dior Beauty backstage. "Het moet er uitzien alsof de jonge meisjes zelf hun make-up hebben aangebracht." Of hoe die knoeiende puber in huis plots een bron van inspiratie is.

LEES OOK: Deze make-uptechnieken zijn passé

dior ss 18 make-up mascara beauty

Naast een paar flinke lagen op de bovenste en onderste wimpers, kleurde Philips de waterlijn zwart, terwijl de rest van het gezicht nude bleef. En dat is maar goed ook, zo'n uitgesproken oogmake-up in combinatie met een opvallende mond of felle blush is snel nogal opzichtig. Zeker als je niet op een catwalk staat.

Ga je voor deze look? Hou dan zeker de rest van je make-up eenvoudig. Vergeet ook zeker niet de roodheden naast je ogen met concealer te neutraliseren. De zwarte make-up accentueert ontsierende roodheden, waardoor je er snel ziek of moe uitziet.

Get the look

Voor deze look zweert Peter Philips op zijn laatste mascara wapenfeit: de veelgeprezen Pump 'N' Volume mascara.

1. Diorskin Forever Undercover, 33,60 euro
2. Diorshow Pump 'N' Volume Mascara van Dior, 36,84 euro