6 nieuwe mascara’s om naar uit te kijken

Gepubliceerd op 28 april 2017 door Laure Vandendaele
6 nieuwe mascara’s om naar uit te kijken

Knijpen, buigen, draaien en schudden, de nieuwste mascara's zitten vol verrassingen.

Winter, zomer of iets daar tussenin, een goede mascara blijft een contante in je make-uptasje. Bij elke aankoop gaan we op zoek naar dé toverstaf die de belofte van langere, zwartere en volumineuze wimpers waarmaakt. Zit de mascara voor perfecte wimpers misschien tussen de nieuwe lanceringen van deze make-upmerken? Als we hun veelbelovende claims mogen geloven, plakken je wenkbrauwen na amper één laagje al tegen je wenkbrauwen en is het antwoord op die vraag een volmondig:'ja'!

Een overzicht van de meest gehypete mascara's van het moment.

De knijper: Pump 'N' Volume mascara van Dior

mascara pump n volume dior

Bijna elk product dat Peter Philips voor Dior ontwikkelt, is geïnspireerd op wat er achter de schermen bij een shoot of een defilé gebeurt. Zo ook de nieuwe Pump 'N' Volume mascara die XXL volume belooft. 'Pump' betekent echter niet dat je als een gek met het borsteltje in de tube moet rammen (dat is uit den boze!) maar verwijst eerder naar de zachte huls waarin je moet knijpen voor je aan de slag gaat. Dit idee is gebaseerd op een backstage trucje van Philips waarbij hij een oude mascara even in een kommetje met lauw water legt. "Hierdoor warmt het product op en komt de mascara weer tot leven", legt hij uit. "Deze mascara werkt volgens datzelfde principe. Door zachtjes in de huls te knijpen warmt het product op en zal je mascara voor mooiere resultaten zorgen". Niet alleen de tube maar ook de stekeltjes op het mascaraborsteltje zijn flexibel. Hierdoor voelt het aanbrengen van de mascara die overigens bestaat uit een romige formule met een sterke concentratie wassen en elastische 'bouncy powder', extra zacht aan.

Getest: Peter Philips vindt deze mascara geschikt voor meisjes en vrouwen die écht van make-up houden en niet bang zijn van valse wimper effect. "Fat lashes", noemt hij het zonder onrespectvol te willen zijn. We kunnen de man geen ongelijk geven want deze mascara doet, of je nu een half uur in de huls knijpt of niet, wat hij belooft. Momenteel de favoriet voor een 'avondje uit'-look.

Diorshow Pump 'N' Volume Mascara van Dior, 36,84 euro

1/

De shaker: Volume Shake Mascara van Rimmel

mascara volume shake rimmel

Een mascara is iedere drie tot vijf maanden aan vervanging toe en als de formule al eerder tot een droge massa transformeert, krijg je pas echt geen waar voor je geld. Om dat probleem te voorkomen, ontwikkelde  Rimmel een nieuwe emulsie met watergelstructuur (het resultaat van 10 jaar reseach!) en een gepatenteerd shaker-systeem. Door de mascarahuls vlak voor gebruik drie à vijf keer heen en weer te schudden, transformeren eventuele klontertjes dankzij de cilindervormige mixer in de mascarahuls van droog naar vloeibaar. Kortom, shake it 'till you make it, tenminste tot wanneer ook deze mascara na een maandje of vijf aan vervanging toe is.

Getest: deze mascara biedt een interessante oplossing voor een vaak voorkomend probleem en hoewel we deze shaker nog niet lang genoeg hebben kunnen testen om te achterhalen of de formule ook binnen vijf maand nog vloeibaar te krijgen is, zijn we nu al tevreden over het resultaat. Enige nadeel: de huls is vrij zwaar waardoor deze shaker niet meteen de meest praktische is om overal mee naartoe te zeulen.

Volume Shake Mascara van Rimmel, 15,49 euro

2/

De twister: Lash Power Flutter-to-Full Mascara van Clinique

mascara flutter to full clinique

Clinique gooide het de afgelopen jaren wel vaker over een speelse boeg (Crayola Chubby Sticks, Happy Gelato Creams, de Pep Start-lijn) en dat is met deze nieuwe mascara niet anders. Laat je echter niet afleiden door de speelse verpakking, deze mascara meent het qua wimperverlenging en volume heel serieus. Je kan zelfs kiezen hoe indrukwekkend dat resultaat moet zijn. Dat doe je door met een draai aan de verpakking de borstelhaartjes compacter of losser te draaien waardoor er veel of net minder mascara op het borsteltje terecht komt. De drie verschillende standen zorgen voor drie verschillende effecten, van natuurlijk tot vol en volumineus.

Lash Power Flutter-to-Full Mascara van Clinique, 29,50 euro

3/

Buigen: Noir Interdit van Givenchy

mascara_noir_interdit_givenchy

Meer dan twee jaar heeft Nicolas Degennes gewerkt aan deze Noir Interdit. Het resultaat is een mascara waarvan het borsteltje 90° kan buigen waardoor het  aanbrengen kinderspel wordt. Degennes verving het klassieke cilindervormige borsteltje door een kammetje waarmee je de wimpers makkelijk omhoog duwt en zo meer volume creëert.

Getest: deze mascara is niet geschikt voor wie van borsteltjes met veel product houdt, daarvoor werkt hij nogal zuinig. Toch is het perfect mogelijk om voor het gewenste resultaat verschillende laagjes over elkaar aan te brengen maar het kost je wat meer tijd. Het kammetje slaagt er wel goed in om de wimpers mooi te scheiden. De mascara is wel makkelijk in gebruik, zowel met een recht als gebogen borsteltje. Als linkshandige hou ik het borsteltje recht om de wimpers van mijn linkeroog te kleuren, voor de rechterkant verkies ik om met een gebogen borsteltje te werken. Een perfecte mascara voor een mooi daglook.

Noir Interdit van Givenchy, eind mei in de winkel

4/

Monsieur Big van Lancôme

 

mascara monsieur big lancome

Move over Mister Big, vanaf nu vallen alle city girls voor de charmes van deze Monsieur Big. Tall, dark, handsome en in vele gevallen betrouwbaarder dan Mister B. Deze Monsieur Big is een echte perfectionist (bedekt elk wimpertje met een laagje mascara) en belooft volumineuze wimpers (tot 12 x meer volume) door een combinatie van een borsteltje met lange haartjes en een formule met soepele was. De 'black booster' polymeren zorgen voor een extra intense zwarte kleur.

Monsieur Big van Lancôme, verkrijgbaar vanaf 1 mei, 30,00 euro

5/

Khol Les Yeux Noirs Laque Amplificatrice De Cils van Christian Louboutin

mascara Khol Les Yeux Noirs Laque Amplificatrice De Cils

De naam van deze mascara is niet alleen een hele mond vol, door de zware en luxueuze verpakking  is deze nieuwkomer in het beautygamma van het schoenenmerk ook nog eens een hand vol. Inspiratie voor deze collectie vond Louboutin bij de Indiase traditionele dansvorm Kathakali waarbij de personages gekleurde maskers met intense donkere ogen dragen. De kleur is dan ook zwarter dan zwart en het borsteltje is zo ontworpen dat je de mascara zowel horizontaal als verticaal, zelfs al dansend, kan aanbrengen.

Khol Les Yeux Noirs Laque Amplificatrice De Cils van Christian Louboutin, 70 euro