The Bathroom Soap: dankzij deze supertruc kan iedereen stroben

Gepubliceerd op 27 september 2017 door Isabelle
The Bathroom Soap: dankzij deze supertruc kan iedereen stroben

Kan je gezicht wat extra structuur gebruiken? Dan is stroben een goed idee. Heel wat dames gaan echter de mist in met de populaire make-up techniek (hallo, discobal effect...) en dus gaan wij te rade bij de Nederlandse experte Celine Bernaerts. 

Celine is de make-up artist die ons eerder al toonde hoe je de perfecte nude skin en valse sproeten creëert. De 27-jarige draait al een tijdje mee achter de schermen van high-fashion editorials en campagnes, technieken zoals strobing zijn voor haar dan ook dagelijkse kost. Wat moet je erover weten?

Eerst en vooral: verwar nooit strobing met shaping! "Beide technieken helpen je gelaat vormgeven, maar het grote verschil is dat je met de eerstgenoemde techniek licht aanbrengt, waar de laatste draait om het tekenen van schaduwen. Bij strobing voeg je lichtpunten toe op strategische plekken zoals jukbeenderen, neusbrug, de bovenkant van je lip, kin en slapen."

Uiteraard zijn die strategische plekken ietwat verschillend voor elk gezicht. Om te ontdekken waar je precies lichtpunten moet aanbrengen op jouw specifieke gelaat, bestaat er een gouden tip: "Laat een lamp recht boven je hoofd schijnen en bekijk waar je gezicht het licht van nature opvangt. Dàt zijn de plekjes die je moet hebben."

Leuk extraatje: veel meer dan één product heb je eigenlijk niet nodig! Wij gebruikten de Touche Eclat Glow Shot van Yves Saint Laurent. Celine toont voor: