The Bathroom Soap: zo teken je valse sproeten

Geüpdatet op 27 september 2017 door Isabelle
The Bathroom Soap: zo teken je valse sproeten

Zin om je beautylook over een volledig nieuwe boeg te gooien? Wat dacht je van sproetjes? Wij lokten Nederlands make-up wonder Celine Bernaerts naar onze studio voor een lesje fake freckles

Wie? Celine Bernaerts is een Nederlandse hair- en make-up artist, brand ambassador voor YSL Beauty, Instagram koningin én professioneel distributeur van goed humeur. Amper 27 lentes jong en slechts enkele jaren in het vak, maar nu al een vaste waarde in het internationale beauty landschap met dank aan haar typische, grafische oogmake-up en statement geschoren kapsel. Je vindt haar vooral aan het werk op editorials en campagneshoots, maar occasioneel ploft ook een beroemdheid -wat dacht je van Dua Lipa?- in haar make-up stoel neer.  Ook wij veroverden een plaatsje in die stoel en werden, naast haar bulderende lach, ook op wat handige make-up tips getrakteerd.

Waarom valse sproeten? "Het geeft een jeugdige, zomerse look én is de perfecte manier om oneffenheden te camoufleren. Daarbij zag ik de voorbije maanden héél veel valse sproetjes voorbijkomen op Instagram en dat leek echt nergens op. Je wil een natuurlijk resultaat, geen fake snoet vol perfect symmetrische stippen." Sproetjes zijn een trend, zoveel is duidelijk, maar er zijn een paar valkuilen waarvoor je je moet behoeden... Kijk mee en leer:

Samengevat in enkele handige tips:

1/

Wat heb je nodig? 

  • Een palletje met verschillende bruintinten, je kan dat ook zelf maken: Celine gebruikt bijvoorbeeld een taupe kleurige oogschaduw.
  • Een kwastje met scherpe punt.
  • Een setting spray om alles te mixen.

Hoe ga je te werk? Dit moet je onthouden: 

  • Zorg dat je mengsel vochtig genoeg is om een stip op de huid te zetten, die later nog met je vingers kan worden geblend.
  • Sproetjes komen voor in asymmetrische clusters, probeer dat te respecteren voor een natuurlijk effect.
  • Sommige mensen gebruiken een potlood, maar dat zorgt voor een uniforme vorm (en dus een onnatuurlijk effect).
  • Werk vanaf de neus naar buiten toe, vanaf het midden van je voorhoofd richting de slapen en houd het rustiger rond de mond.
  • Correctie kan je aanbrengen met een kwastje concealer.
  • Let op met expressierimpels en plooien in de huid: als je zweet, riskeert de make-up erin te glijden en dat geeft donkere strepen. Bij warme temperaturen vermijd je deze zones dus best.

PS: Wij gingen voor een erg uitgesproken look, maar je kan deze tutorial uiteraard ook op kleinere schaal uitvoeren.