In beeld: zo zag de eerste officiële uitstap van prins Harry en Meghan Markle eruit

Gepubliceerd op 25 september 2017 door Isabelle
In beeld: zo zag de eerste officiële uitstap van prins Harry en Meghan Markle eruit

Het is gebeurd: prins Harry en Meghan Markle hebben samen een officieel event bijgewoond en wie "officieel" zegt, zegt ook "verloving"... 

Niemand die nog in twijfel trekt dat Harry eerder deze zomer effectief op een knie ging voor zijn Meghan (tijdens een romantische reis in Afrika), maar de twee doen er tergend lang over om dat ook openbaar te maken. Insiders beweren dat Royal Baby 3 roet in het aankondigingseten heeft gegooid (iets met thunder stelen...), net als de verjaardag van Lady Diana's overlijden. Het was deze zomer twintig jaar geleden dat de prins zijn geliefde moeder verloor en hij wilde de aandacht niet van haar herdenking afleiden.

Traag dus, maar niet zo subtiel. Het voorbije weekend woonde het koppel in het Canadese Toronto de inhuldigingsceremonie van de Invictus Games bij, de paralympische competitie die Harry oprichtte om gewonde soldaten te eren. De twee zaten er niet naast elkaar, wel op een veelzeggende 3 rijen en 18 stoelen van elkaar verwijderd. Meghan vertoefde er in het gezelschap van gezamenlijke vriend Markus Anderson, waar Harry de Amerikaanse first lady Melania Trump als buurvrouw kreeg. Volgens ooggetuigen straalden beiden en konden ze hun ogen niet van elkaar afhouden, tijdens Harry's speech hield zij het zelfs niet droog.

De beelden deden opvallend hard denken aan een ander verliefd koppel in een stadion...: het is exact tien jaar geleden dat Kate Middleton, op dat moment de ex van prins William, plots enkele rijen achter de prinsen opdook op het herdenkingsconcert dat ze voor hun moeder Diana hadden georganiseerd in Wembley. Enkele weken later maakten ze hun relatie opnieuw officieel, terwijl Harry op dat moment nog een sprookje beleefde met de Zuid-Afrikaanse Chelsy Davy. Een decennium, één royal wedding, drie royal babies en een langverwachte royal engagement later lacht het leven de prinsen van Wales toe.

prins-harry-meghan-markle-invictus-games-officieel-verloofd-fotos-samen
Kate in 2007: nog netjes drie rijen van haar prins verwijderd, terwijl Chelsy wél officieel naast de hare mocht zitten.

PS: Waarom wij Meghan als royal princess toejuichen? Omdat ze niet te beroerd is in haar pen te kruipen om heikele taboes zoals menstruatie in ontwikkelingslanden bespreekbaar te maken, go Meghan!