Wauw: dit is de mooiste manier om je make-up te organiseren

Geüpdatet op 18 januari 2019 door Laure Vandendaele
Wauw: dit is de mooiste manier om je make-up te organiseren

Hou je van make-up en knutselen? Dan is een make-up bibliotheek vast iets voor jou.

En iets voor ons, want wij bezitten meer make-up dan de kasten aankunnen en wensten nog steeds dat het iedere vrijdag creanamiddag was.
Make-up à volonté bezitten is één ding, het hele boeltje georganiseerd houden is weer een ander verhaal. De goede intenties zijn er, zo staan alle flesjes nagellak bij elkaar, is er een schuif voor foundations en zijn de lippenstiften gesorteerd volgens kleurfamilie: rood, nude en donker. Hoeveel flesjes rode nagellak mijn collectie telt? Geen idee? Hoeveel gelijkaardige nude oogschaduwpaletjes ik liggen heb? Dat kan ik niet met zekerheid zeggen, behalve dan dat het er (te) veel zijn. Wanneer die mascara aan vervanging toe is? Euhm, geen idee.

Bullet journal

Tijd om orde en structuur in de chaos te scheppen! Hoe dan? Door een 'closet organiser' als Kim Kardashian circa 2005 onder de arm nemen of je te verdiepen in de wondere wereld van 'bullet journaling'. Een bullet journal is een agenda waarmee je op een creatieve manier je hele leven plant, organiseert en monitort. Zoek op Instagram even naar de #bujo en je begrijpt meteen wat we bedoelen.

Make-upbibliotheek

Lifestyleblogger en organisatiekoningin Anne Le (check ook zeker haar Plan With Me-filmpjes) ging nog een stapje verder en ontwikkelde een systeem om haar make-upcollectie te organiseren. In haar prachtig vormgegeven make-up bibliotheek houdt Anne Le netjes bij  welke kleurtjes ze heeft en welke producten ze precies nodig heeft om haar favoriete beautylook te creëren. Een arbeidsintensieve klus met een prachtig resultaat. Voel de knutselkriebel al?

Wat heb je nodig?

 • een schrift naar keuze
 • een potlood
 • stiften
 •  nagellakcollectie
 1. Verzin een naam voor je verzameling (zoals De Lak Bib)
 2. Verdeel je nagellak onder in categorieën.  (per kleur, merk, seizoen, type,...wat jou het meest logische lijkt)
 3. Kleur de nagellak op het blad. Je bent uiteraard vrij om de vorm te kiezen
 4. Geen elke kleur een naam
 5. Versier zoals jij het wil.

Oké, dit was voor beginners. Ga verder naar de volgende pagina en ontdek hoe Ann Le haar verzameling oogmake-up in kaart brengt!

1/

Wat heb je nodig?

 • een schrift naar keuze
 • een potlood
 • stiften
 • make-upcollectie
 1. Teken een gesloten oog. Eerst met potlood en ga er nadien over met een zwart stiftje. Is tekenen niet je sterkte kant? Zoek dan een tekening op het internet of gebruikt face charts (zoals die van M.A.C of MUD)
 2. Gebruik je vingers of een penseel om met oogschaduw je favoriete looks te creëren.
 3. Voeg een 'swatch' van je favoriete lippenstift toe om de look compleet te maken.
 4. Noteer de namen van de gebruikte kleuren naast te tekening.

bron: www.lifeannstyle.com